Marketçi Katiline Müebbet Hapis
İzmit'in Yahya Kaptan Mahallesindeki marketçi Ali Rıza Bülbül'ün cinayet davasında karar çıktı. Bülbül'ü öldüren Muhammet Efe'ye müebbet hapis cezası ve nitelikli yağma suçundan 6 yıl 8 ay, diğer sanıklara da nitelikli yağma suçundan 6'şar yıl 8'er ay hapis cezası verildi. 

İzmit Yahya Kaptan Mahallesinde Small Market'in sahibi Ali Rıza Bülbül, 11 Ocak 2010 gecesi evinin önünde tek kurşunla öldürüldü. 

Olaydan iki yıl sonra aydınlatılan cinayetin failleri hakkında mahkeme kararı açıklandı. Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya tutuklu sanıklar Aykut Akgün, Anıl Osmangil ile Muhammet Efe ve beraat eden sanık Y.K ile avukatları Hüseyin Acurman, Nazmi Küçükosmanoğlu, Mehmet Gül ve Ahmet Kurtuluş katıldı. Davada ayrıca öldürülen marketçi Ali Rıza Bülbül'ün babası Hasan Bülbül ile avukatı Ersayın Işık da hazır bulundu. Ersayın Işık ile öldürülen Ali Rıza Bülbül'ün babası sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmalarını talep etti. 

Sanık avukatları bir önce görülen davada Cumhuriyet Savcısı'nın verdiği mütalaaya göre hazırladıkları yeni savunmalarını mahkemeye sundu. Davada hem cinayet hem yağma iddiasıyla yargılanan Muhammet Efe daha önceki savunmalarını tekrarlayarak, "Ben maktulü parası için öldürmedim. Bana yönelik cinsel istismarı nedeniyle öldürdüm" dedi. 

Diğer sanıklar ise cinayete ve yağma olayına karışmadıklarını tekrar etti. Sanık avukatları ile sanıklar son sözlerini söyledikten sonra mahkeme heyeti verdiği kısa bir aranın ardından Muhammet Efe'ye kasten adam öldürmek suçundan müebbet hapis cezası, ayrıca nitelikli yağma suçundan da 6 yıl 8 ay hapis cezası verdi. Diğer tutuklu sanıklar Anıl Osmangil ve Aykut Akgün ise nitelikli yağma suçundan 6'şar yıl 8'er ay hapis cezası ile cezalandırıldı.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817