MARMARA, KANDIRA KO-MEK'TE BULUŞTU

7 coğrafi bölgenin kültürel ekonomik ve fiziksel özelliklerini ilçe sergilerinde yansıtan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK) bu kez Marmara Bölgesi konseptiyle Kandıra ilçe sergisini açtı. Daha önce “Gelenekseli Sergile” konseptiyle İzmit, Çayırova, Kartepe, Gebze ve Derince ilçelerinin sergilerini açan KO-MEK bu kez Marmara Bölgesi’nin tüm kültürel, gelenek ve göreneklerini sergiledi. Turan Güneş Kültür Merkezi’nde açılan sergide Marmara bölgesine yönelik El işlemesinden iğne oyasına, resimden yöresel yemek kültürüne, yöresel kıyafetlerden takı ve tasarımlara kadar birçok branşta çalışmaların olduğu sergi açılışında bir de kursiyerlerden oluşan ekip Marmara Bölgesi’ne özgü kına gecesi ve kız isteme performansı sergiledi. Oldukça renkli gecen açılışa; Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Aydınlık, Kandıra Kaymakamı İsmail Çiçek, Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, Ak Parti Kandıra ilçe Başkanı Yunus Özder, Kandıra Halk Eğitim Müdürü Ayhan Kazancı’nın yanı sıra kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

“KO-MEK RÜYALARIMI GERÇEKLEŞTİRDİ”

Sergi açılışı öncesinde KO-MEK müzik usta öğreticileri tarafından tasavvuf müziği dinletisi ardından da Kur’an-ı Kerim dinletisi sunuldu. Açılışta Kursiyerler adına konuşan 56 yaşındaki Zülfiye Ülgen, konuşmasında KO-MEK'le hayatındaki değişenleri anlattı. "KO-MEK benim ufkumu açtı, azim verdi diyen Ülgen, “Her kesimden insanlarla ve farklı hayatlarla tanıştım. Hep içimde olan orta okul okuma hevesimi de KO-MEK’ten aldığım cesaretle, gerçekleştirme imkanı buldum. Rüyamda gördüğümü, hayatımda gerçekleştirdim." dedi.

 

KÖKEN “KO-MEK İSTİHDAMA KATKI SAĞLIYOR”

KO-MEK’lerin istihdama ve meslek eğitimine verdiği katkının yadsınamaz olduğunu ifade eden Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken ise konuşmasında kursiyerlerin öğrenmenin, başarmanın hazzını birlikte yaşadıklarını belirterek halk üniversitesi haline gelen KO-MEK’ler de eğitim alan tüm kursiyerlere teşekkür etti.

 

“KÖYLERİMİZ AVRUPA’NIN KÖYLERİ GİBİ OLACAK”

Kandıra İlçe Sergisi açılışında Gençlerimizin kadınlarımızın hayallerindeki işlerini kurmaları için bu yıl KO-MEK'te Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi verilmeye başlandığını ifade eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim KARAOSMANOĞLU, konuşmasında Kandıralılara seslenerek "Gelişmelere açık olmalıyız, yeni şeyler öğrenmeliyiz, kendimizi yetiştirmeliyiz. Teknolojiyi takip etmeliyiz. Ancak teknoloji ve internetin, kullanan kişinin emrinde olması lazım. Kesinlikle teknolojinin ve internetin kölesi olmamalıyız"  Dedi. Kandıra’yı her gecen gün daha güzel yaptıklarını ifade eden Karaosmanoğlu, köylerimizi adım adım Avrupa’nın köylerinden daha güzel hale getireceğiz dedi. Bizim medeniyetimiz temizlik medeniyetidir diyen Karaosmanoğlu vatandaşlara insanlara zarar vermeden faydalı olmak için üretim yapmaları tavsiyesinde bulundu.

 

“KO-MEK BOHÇASI” VERİLDİ

KO-MEK’te, önemli bir sosyal sorumluluk projelerinden biri olan ve 2014 yılından beri yürütülen “KO-MEK BOHÇASI”. KO-MEK’te eğitim alan kursiyerlerin hazırlamış olduğu el emeği göz nuru çeyiz eşyalarını düğün hazırlığı yapan nişanlı bir kıza hediye eden KOMEK bu yıl KO-MEK bohçasını Kandıra KO-MEK’te eğitim alan kursiyere hediye etti.

 

SERGİ 22 NİSAN’A KADAR AÇIK

Açılışı gerçekleştirilen ‪‎Kandıra İlçe Sergisi'nde el sanatları, yemekleri, fotoğrafları, giyimi, resimleri ve müzikleri ile tam bir ‪Marmara Bölgesi kültürü hakimdi. KO-MEK’te bu yıl, 43 Kurs Merkezimizde 24 farklı meslek alanındaki 203 branşta 41.647 kursiyer ile eğitimler devam etmektedir. Sergi açılışı gerçekleştirilen Kandıra İlçemizdeki Kandıra Kurs Merkezimizde, 774 kişi ile eğitim devam etmekte ve bu sayı ile Kandıra ilçemizde bugüne kadar 7.761 kursiyer KO-MEK’te eğitim almış olacak. Kandıra ilçesinde 17 farklı branşta eğitim alan kursiyerlerimizin el emeği göz nuru 700 seçilmiş ürünü ile açılan Kandıra İlçe Sergisi; 20-21-22 Nisan 2016 tarihlerinde 08:30 / 20:00 saatlerinde Kandıra Prof. Dr. Turan Güneş Kültür Merkezinde ziyarete açılmıştır.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817