banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

MASA TENİSİ DİKKAT EKSİKLİĞİNE ÇÖZÜM OLUYOR
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yeni bir eğitim projesine daha imza attı. Özellikle çocukluk döneminde çocukların dikkatlerini bir noktaya yeterince verememesi nedeniyle oluşan dikkat eksikliğine, çözüm artık Masa Tenisi sporyla bulunuyor. Uzmanların dikkat eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB) olarak adlandırdığı ve büyük ölçüde tıbbın denetiminde, uzun yıllar devam eden tedavilerin alternatifi Masa Tenisi sporuyla yapılıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor kulübü Masa Tenisi branşı tarafından sporcu ailelerinden gelen istek doğrultusunda dikkat eksiği bulunan öğrenciler, haftanın iki günü Masa Tenisi  oynuyor.

EĞİTİMLERE İLGİ YOĞUN

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Seka Sporcu Eğitim Merkezi Masa Tenisi salonunda antrenör Sinan Töz nezaretinde gerçekleşen eğitimlere minik öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor. Uzmanlara göre Masa Tenisi sporuyla, rakip oyuncunun hamlelerini takip etme çabası, beynin dikkatten sorumlu bölgesini olumlu etkilemekte ve öğrencinin istem dışı kendiliğinden dikkat oluşturmasına yol açıyor. Bu sayede eğitim alan öğrenciler eskisine oranla dikkatli ve odaklanmayı öğreniyorlar.

EĞİTİMLER ÜCRETSİZ

Eğitimleri veren Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor antrenörü Sinan Töz” Dikkat dağınıklığı olan öğrencilerin iyi telkin edilmesi gerekir. Masa tenisinin aynı anda göz, kas, zihin koordinasyonlarını sağlamasından ve dikkati arttırmasından dolayı dikkatini bir noktada toplayıp sürdürmesi için faydalı oluyor. Bunu buraya gelen öğrencilerimizde görüyoruz. Bu tür rahatsızlıkları olan öğrencilerimizin velileri, Belediyemize müracaat ederek, bu kurslarımızdan ücretsiz olarak yararlanabilirler. ”dedi. 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826