banner2779
banner2752
banner2750

MASKELER KÖRFEZ KENT KONSEYİNDEN

TÜRKİYE koronavirüsle mücadele halinde. Bilim insanlarının yaptığı yorumlara göre bu süreçte yayılma hızında en çok dikkat çeken kentleri İstanbul ve Kocaeli olarak açıklamasının ardından ilimizde virüse karşı alınan tedbirler biraz daha artırıldı. Kent genelindeki sivil toplum kuruluşları da bu çalışmalara kendi imkanları ölçüsünde destek veriyor.

AKIN VE KUŞ İLGİLENİYOR

Körfez ilçede yapılan katkı amaçlı çalışmalara Körfez Kent Konseyi de destek oluyor. Konsey Başkanı Nazmi Akın ve Genel Sekreter Aslı Kuş’un bizzat yönettiği çalışmalar Körfez Halk Eğitim Merkezi’nin usta öğreticileri de katkı sunuyor. Çalışmalar kapsamında temin edilen malzemelerden Körfez Devlet Hastanesi’nde personel tarafından kullanılması amacıyla maskeler yapılıyor.

İLK ETAPTA 5 BİN ADET

Körfez Kent Konseyi’nin Tütünçiftlik merkezinde bulunan çalışma alanında kurulan tezgahlarda, gönüllü kadınlarca hazırlanan maskelerden ilk etapta 5 bin adet yapılacağı, bu sayının 15 bine kadar yükselebileceği belirtildi. Aynı zamanda çok sayıda kadın, evdeki imkanları ile projeye katkı sunuyorlar. Çalışma ile ilgili bilgi veren Körfez Kent Konseyi Başkanı Nazmi Akın, ülkenin zor günler geçirirken sorumluluk almaktan çekinmeyeceklerini söyledi. 

BAŞKAN AKIN’DAN TEŞEKKÜR

Konsey yönetiminin bu çalışmalara destek sunduğunu belirten Akın, “Merkezimizi üretim için hazır hale getirdik. İlk parti maskeleri en geç cuma günü hastanemize teslim edeceğiz. Gönüllü arkadaşlarımızın bu süreçteki desteği bizim en büyük gücümüz. Halk Eğitim Merkezi’nin usta öğreticilerine ve maskelerin hazırlanmasını sağlayan dostlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751