Mavi bayrak siyasi bir yalan
CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, Güllüoğlu Pastanesi’nde bir basın toplantısı düzenleyerek bazı değerlendirmelerde bulundu. Kaplan’a İl Başkanı Yalçın Kuşkan da eşlik etti. Bugüne kadar yapılan çalışmaların ortak akılla yürütüldüğünü ve partide herhangi bir çekişmeye izin verilmediğini ifade eden Kuşkan, “Seçimler bitene kadar da böyle bir şeye izin vermeyiz. Kimseye bireysel angajmanımız yok. Önemli olan CHP’nin seçimleri kazanmasıdır” diye konuştu. Ardından CHP’nin ağır topları Sefa Sirmen ile Hikmet Erenka’yla ilgili soruları yanıtlayan Kuşkan, “O arkadaşlarımızı da politika yapma olanağı vardır. Bizim bir taraf olmamız söz konusu değil. Biz CHP’den tarafız. Kim seçimi kazanacaksa onunla yolumuza devam edeceğiz. 3-4 ilçe hariç eğilim yoklaması yapacağız. Ancak bu talebimiz, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu onaylarsa hayata geçer” açıklamasında bulundu.

SÜRPRİZ İSİMLER OLABİLİR
Öte yandan KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu ile Büyükşehir adaylığı için görüşüp görüşmediği sorulan Kuşkan, “Benim bu tip temaslar yapmam doğal bir şey. Ben sivil toplum kuruluşlarıyla, sanayi odasıyla, OSB’ler ile görüşüyorum. Görüşmelerimiz adaylık için değil kent sorunlarıyla ilgili konuşuyoruz” dedi. Eskişehir’de gerçekleşen aday adayları eğitimleriyle ilgili de konuşan Kuşkan, parti içindeki şikayetlerle ilgili ise, “Eğitime direnç göstermemek lazım. Böyle bireylerin sonu hoş olmaz. Eğitime katılmakta fayda var. Genel merkez bunu arzu etmiş. Eleştiriler olabilir ama eğitim bana göre de doğru” dedi. Şu an eğitim gören 130 kişi olduğunu söyleyen Kuşkan başvuruların 230’a çıktığını belirtti. Kuşkan, katılımcılar arasında sürpriz isimler olabileceğini de ifade etti. 

KOCAELİ’NDEKİ 
SAĞDUYU İÇİN TEŞEKKÜR
Kuşkan’dan sonra söz alan Kaplan sözlerine CHP’deki değişimle başladı. CHP’nin geçiş dönemde yaşanan olaylardan ders çıkardığını aktaran Kaplan, “Herkesin liyakatiyle ön plana çıkmaya çalıştığını görüyoruz” dedi. Ardından Taksim Gezi Parkı olaylarını değinen Kaplan, “Olaylarda 4 yurttaşımız hayatını kaybetti, 11’i gözünü kaybetti, binlerce kişi yaralandı. Ekonomi 5 buçuk milyar dolar zarara uğradı. 15 günlük bilanço bu ama Başbakan sanki ülkeyi 10 yıldır yöneten kendisi değilmiş gibi mağduru oynuyor. Buna hakkı yok” dedi. Polisin orantısız güç kullandığını söyleyen ve bunu fotoğraflarla anlatan Kaplan, Kocaeli’nde bu tür eylemlerin yaşanmadığını söyledi. Kaplan, “Kocaeli polisine sağduyulu davranışlarından teşekkür ediyorum. Bu dönemde iyi bir sınav verdiler. Türkiye’ye örnek oldular” dedi. Kaplan tutumundan dolayı Vali Ercan Topaca’ya da teşekkür etti.

KARAOSMANOĞLU DENİZE GİRMESİN
Kaplan, mavi bayrak alan Kandıra Cebeci sahiline de değindi. Körfez’de denize girmenin kesinlikle sağlıklı olmadığını dile getiren Kaplan, “Türkiye’nin güneyinde verilen mavi bayrak ile İzmit Körfezi’nde verilen mavi bayrak arasında fark var. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun sağlığını düşündüğüm için denize girmesin diyorum. Kocaeli’nin mavi bayrağı siyasi bir karar. Körfez’de denize girmek, cilt hastalıklara, deri döküntülerine neden olur. Ağız ve boğaza kaçması sonucu enfeksiyonlara neden olur. Kimse siyasi karar uğruna çocuklarını denize göndermesin” dedi. Kaplan otopark ücreti olarak vatandaştan alınan paraların nereye gittiğini sorarak ilimizdeki araç sayısının sürekli artığına dikkat çekti. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817