Mavi Bayraklı plajlarda Açıksu Yüzme Yarışması

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 18, 23 ve 25 Ağustos tarihlerinde Açıksu Yüzme Şampiyonası düzenleyecek. Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ve Yüzme İl Temsilciliği işbirliğinde gerçekleştirilecek olan şampiyona, Kocaeli’nin Mavi Bayraklı Plajları olan Kandıra ve Karamürsel ile Darıca plajlarında yapılacak. Şampiyonanın ilk etabı 18 Ağustos Pazar günü Kandıra Cebeci Halk Plajı’nda; ikinci etabı 23 Ağustos Cuma günü Darıca Bayramoğlu Plajı’nda yapılacak. Şampiyonanın son etabı ise 25 Ağustos Pazar günü Karamürsel Altın Kemer Kültür Merkezi önündeki parkurda gerçekleştirilecek. Yarışlara; il içi ve dışının yanı sıra her yaş grubundaki yüzücüler katılabilecek. Yarışmada dereceye girenlere, derecesine göre madalya ve nakdi ödül verilecek.

 

MAVİ BAYRAKLI PLAJLARDA 

Yüzme Şampiyonası’nın ikisi, Büyükşehir Belediyesi’nin mavi bayrak alan Kandıra Cebeci ve Karümürsel Altınkemer Plajları’nda yapılacak. Darıca’daki yarışlar da yine Büyükşehir Belediyesi’nin kısa süre önce hem Kocaeli hem de İstanbul halkına kazandırdığı halk plajı olan Bayramoğlu’nda gerçekleştirilecek. Kandıra Cebeci Yarışı tüm kategoriler için bin mt; Darıca Bayramoğlu ve Karamürsel Altınkemer yarışları tüm kategoriler için 2 bin mt. mesafede yüzülecek.

 

12 KATEGORİDE YAPILACAK

Yarışlara, 12-14; 15-18; 19-25; 26-35; 36-45 ve 46 yaş üstü yüzücüler katılacak. Bu 6 farklı yaş kategorisi kadın-erkek grupları eklendiğinde 12 olarak belirlenecek.

 

YARIŞ GÜVENLİĞİNE TİTİZ ÖNLEM

Yarışlar boyunca KOSKEM (Kocaeli Sahilleri Su Kazalarını Engelleme Merkezi) denizdeki yarış güvenliğini sağlayacak. Yarışlar süresince ayrıca Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler de görev başında olacak. Yüzücülerin güvenliği, bot, cankurtaran ve dalgıçlar ile 14 zodyak bot tarafından sağlanacak. Yarış parkurları da yine Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi tarafından kurulacak.

 

BAŞVURU SÜRESİ BAŞLADI

Yarışlara katılmak isteyen vatandaşlar için başvuru süresi başladı. Vatandaşlar yarışma için gerekli başvuru formuna Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesi olan www.kocaeli.bel.tr adresi üzerinden erişebilecek. Yüzücülerin başvuru formunu eksiksiz olarak doldurup ilgili bölümlerini imzaladıktan sonra belgeyi yeniden taratarak, [email protected] adresine e –posta göndermeleri gerekiyor. Kesin kayıtlar; katılım için gerekli tüm belgelerin tamamlanmasından sonra, her yarış için ayrı ayrı belirtilen son başvuru tarihlerine kadar Yüzme İl Temsilcisine elden yapılacak. Kayıt yaptıran yüzücüler yarışma günü; 09.00’da Yüzme İl Temsilcisine elden kesin kayıt yaptırabilecek.

 

YARIŞLAR VE SON BAŞVURU TARİHLERİ

Yarışmaya katılmak isteyen yüzücüler için son başvuru tarihleri ise şöyle:

Kandıra Cebeci Halk Plajı’nda 18 Ağustos Pazar günü yapılacak yarış için son başvuru tarihi 16 Ağustos Cuma; 23 Ağustos Cuma günü Darıca Bayramoğlu Halk Plajı’nda yapılacak yarış için son başvuru tarihi 21 Ağustos Çarşamba ve 25 Ağustos Pazar günü Karamürsel Altınkemer Halk Plajı’nda yapılacak yarış için son başvuru tarihi ise 23 Ağustos Cuma.

 

DETAYLI BİLGİ İÇİN

 

Vatandaşlar; Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesi ile Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün 335 0 223 nolu telefonundan başvurular ve yarışlarla ilgili detaylı bilgi edinebilir. Ayrıca Yüzme İl Temsilciliği’nden konuyla ilgi bilgi alınabilir.

 

YARIŞMA KURALLARI VE KATILIM ŞARTLARI

Yarışma kuralları ve katılım şartları ise şöyle:

Katılımcıların; Kocaeli Açık Su Yüzme Şampiyonası Başvuru Formunu (Fotoğraflı) doldurup imzaladıktan sonra, başvuru formu üzerindeki sağlık raporunu imzalatıp onaylatması gerekmektedir.

18 Yaş altı yüzücülerin Başvuru Formu üzerindeki veli izin belgesini imzalatması gerekmektedir.

§  Yüzücüye ait nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi,

§  Varsa yüzme lisansı ve fotokopisi (Yüzme lisansı bulunanların 2012 – 2013 sezonuna ait vizesinin de bulunması gerekmektedir),

§  Kesin kayıt yapılırken tüm yüzücülerin (18 yaş altı yüzücüler hariç) muvafakatname İmzalaması gerekmektedir.

§  Kandıra Cebeci Yarışı tüm kategoriler İçin 1000 mt. mesafede yüzülecektir,

Darıca Bayramoğlu ve Karamürsel Altınkemer Yarışları tüm kategoriler İçin 2000 mt. mesafede yüzülecektir.

§  Start, tüm kategoriler İçin aynı anda deniz içinden verilecektir.

§  Değerlendirme; yaş kategorilerine göre bayan – erkek olarak ayrı ayrı yapılacaktır.

§  Yarışmada Türkiye Yüzme Federasyonu Açık Su Yarışma talimatları uygulanacaktır.

§  Bu şartları yerine getirmeyen ve kurallara uymayanlar yarışlara katılamazlar.

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817