banner2779
banner2752
banner2750

Mavi Bayraklı sahilde  kulaçlar birincilik için atıldı
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 18, 23 ve 25 Ağustos tarihlerinde mavi bayraklı sahillerinde organize ettiği Açık Su Yüzme Şampiyonası’nın ilk etabı dün (Pazar) yüzüldü. İlk yarış Kandıra Cebeci Halk Plajı’nın bin metrelik zorlu parkurunda gerçekleştirildi. 12 kategoride yapılan yarışa aralarında Türkiye Yüzme Federasyonuna bağlı 101 yüzücü katıldı.

Kulaçların birincilik için atıldığı yarışı vatandaşlarla birlikte izleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli’nin artık denizlerinde yüzülebilen bir kent olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin çevreye ve denize yaptığı yatırım sayesinde denizin kendilerine yeniden kucak açtığını kaydeden Karaosmanoğlu, “Eskiden bu sularda yüzmek hayaldi. Ama artık yaptığımız yatırımlarla denizimize yeniden kavuştuk. Atık suların bir damlasını dahi denize bırakmıyoruz. Çünkü bu atık suları içme suyu kalitesinde arıtıp öyle denize bırakıyoruz. Biz buna insanımızın layık olduğunu düşünüyoruz. Vatandaşlarımızın da bu denizleri evi gibi bilip öyle temiz tutmasını yürekten istiyoruz” dedi.

BAŞKAN YARIŞI VATANDAŞLARLA İZLEDİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ve Yüzme İl Temsilciliği işbirliği ile gerçekleştirdiği Kocaeli Açık Su Yüzme Şampiyonası’nın ilk etabını Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun yanı sıra Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Doğan Kara, Park Bahçeler ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Cenan Turan, Başkan Danışmanı Nermin Tol, AK Parti İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Aysel Demirtaş, AK Parti Kartepe Kadın Kolları Başkanı Sevim Balaban, Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Şube Müdürü Mehmet Kesen, Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Şube Müdürü Zafer Sevil, Kandıra İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı İlker İmirze, Türkiye Yüzme Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Engin Kater, Yüzme Federasyonu Kocaeli İl Temsilcisi Seyfi Kıvılcım ile çok sayıda vatandaş izledi.

ÇEVREYE YATIRIM GERİ DÖNDÜ

Yarışma öncesinde halka seslenen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli’nin iki denize kıyısı olan güzel bir il olduğunu söyledi. Kocaeli’nin 120 km’lik bir sahile sahip olduğunu hatırlatan Başkan Karaosmanoğlu, konuşmasında Büyükşehir Belediyesi’nin çevreye ve denize yaptığı yatırımlara dikkat çekti. Kocaeli’nin birçok doğal güzelliği olmasına karşın, yıllardır yapılan yanlışlar nedeniyle bu güzelliklerin adeta hoyratça kullanıldığını anlatan Başkan Karaosmanoğlu, “Ne yazık ki bu güzellikleri iyi kullanmıyoruz, ihanet ediyoruz. Molozları, pislikleri sahile atıyoruz. Ama burası bizim evimiz, dinlendiğimiz yerler. Ben ve ekibim temizliği, temiz çevreyi seviyoruz. Ben bir çevre aşığıyım. Sizlerden de sahillerimizi, denizlerimizi, çevremizi temiz tutmanızı rica ediyorum. Çünkü temizlemek kadar kirletmemek de çok önemli” diye konuştu.

DENİZ YENİDEN KUCAK AÇTI

Büyükşehir Belediyesi’nin çevreye ve denize yaptığı yatırım sayesinde denizin kendilerine yeniden kucak açtığını kaydeden Karaosmanoğlu, “Eskiden bu sularda yüzmek hayaldi. Ama artık yaptığımız yatırımlarla denizimize yeniden kavuştuk. Atık suların bir damlasını dahi denize bırakmıyoruz. Sadece Karadeniz sahillerimizi değil, İzmit Körfezi’mize de bakın, Darıca’ya, Karamürsel’e, Başiskele’ye, Gölcük’e hepsi pırıl pırıl, tertemiz. Neden çünkü suları arıtmadan denize bırakmıyoruz. O arıttığımız su da içme suyu kalitesindeki bir su. Bu arıttığımız suyla yeşil alanları da suluyoruz. Hepsi sizin, hepsi Kocaeli için” dedi.

HEDEF KERPE

Başkan Karaosmanoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı yatırımların bir sonucu olarak alınan mavi bayraklara da dikkat çekti. Karamürsel Altın Kemer ve Cebeci Halk Plajları’nda mavi bayrakların dalgalandığını ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Bu bize gurur veriyor. Çünkü vatandaşımız buna layık. Hedefimiz de şimdi de Kerpe var” şeklinde konuştu.

BURANIN DEĞERİ ARTTI

Başkan Karaosmanoğlu, çevreye yapılan yatırım sayesinde alınan neticelerin vatandaşa da fayda sağladığını kaydetti. Kandıra’da artık evlerin daha değerli olduğunu anlatan Başkan Karaosmanoğlu, “Şimdi buradaki evlerin dış cephelerini de güzelleştireceğiz. Vatandaşımız da bu konuda bize yardımcı oluyor. Çünkü bu da buraların değerini arttırıyor” dedi. Başkan Karaosmanoğlu konuşmasının sonunda Kocaeli Açık Yüzme Şampiyonası’na destek veren Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ile Yüzme İl Temsilciliği’ne teşekkür etti ve yarışlara katılan tüm sporcuları tebrik etti. Konuşmanın ardından yarış, Başkan Karaosmanoğlu’nun sahilde verdiği startla tüm kategorilerde aynı anda başladı.

101 YÜZÜCÜ KATILDI

Yarışa aralarında Türkiye Yüzme Federasyonu’na bağlı lisanslı sporcular ile vatandaşların oluşturduğu 101 yüzücü katıldı. Zorlu parkurdaki yarışı sahilde, vatandaşlarla birlikte Başkan İbrahim Karaosmanoğlu da büyük bir heyecanla takip etti.

14 ZODYAK BOT GÖREV YAPTI

Yarış boyunca KOSKEM (Kocaeli Sahilleri Su Kazalarını Engelleme Merkezi) denizdeki yarış güvenliğini sağladı. Yarış süresince ayrıca Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler ve Zabıta da görev başında oldu. Yüzücülerin güvenliği; bot, cankurtaran ve dalgıçlar ile 14 zodyak tarafından sağlandı.

12-14 YAŞ GRUBU’NUN ŞAMPİYONLARI

Yarış sonunda 12-14 bayanlarda birinci Nilay Erkal, olurken, erkeklerde aynı yaş grubunda birinciliği Harun Karadil elde etti. Aynı yaş grubunda bayanlarda ikinci Ceren Cenaplı, üçüncü ise Ezgi Şen oldu. Bu yaş grubunda erkeklerde ikinciliği Deniz Şeremetlioğlu, üçüncülüğü de İsmail Buğra Aytepe elde etti.

MADALYALARINI BAŞKANIN ELİNDEN ALDILAR

12-14 yaş erkeklerde ilk üçe giren yüzücüler altın, gümüş ve bronz madalyalarını ise Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun elinden aldı. Diğer yaş gruplarında dereceye girenler yüzücüler ise madalyalarını Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Doğan Kara, Park Bahçeler ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Cenan Turan, Başkan Danışmanı Nermin Tol, AK Parti İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Aysel Demirtaş, AK Parti Kartepe Kadın Kolları Başkanı Sevim Balaban, Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Şube Müdürü Mehmet Kesen, Yüzme Federasyonu İl Başkanı Engin Kater, Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fatih Akbulut, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı İlker İmirze ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Rüştü Uyger’in elinden aldı. Yarışlarda kategorilerinde dereceye giren ilk beş sporcuya nakdi ödülle destek sağlandı.

CEBECİ MUHTARLIĞINDAN ANLAMLI JEST

Öte yandan Cebeci Köyü de beldelerinde yapılan yüzme yarışmasına anlamlı bir jest ile karşılık verdi. Köy muhtarı Firdevs Kanyılmaz, yarışmada birinci olan bayan yüzücülere köy adına birer çeyrek altın taktı.

12 KATEGORİDE YAPILDI

Yarışlar, 12-14; 15-18; 19-25; 26-35; 36-45 ve 46 yaş üstü yüzücüler katıldı. Bu 6 farklı yaş kategorileri de bay ve bayan olarak ayrı ayrı değerlendirildi. Toplamda 12 kategoride gerçekleşen yarışlarda tüm sporcuların dereceleri tek tek belirlendi.

MAVİ BAYRAĞA SELAM

Büyükşehir Belediyesi, mavi bayraklı plajda gerçekleştirilecek yarış öncesinde Büyükşehir Belediye Bandosu seslendirdiği birbirinden güzel şarkılarla alanı coşturdu.

İŞTE ŞAMPİYONLAR

Kocaeli Açık Su Yüzme Şampiyonası’nda dereceye girenler ise şöyle:

KOCAELİ AÇIK SU YÜZME ŞAMPİYONASI
DERECE SIRASI - ÖDÜL TASNİF

1-

BAY     (12 - 14)

Derecesi

Adı Soyadı

Ödülü

1.

 Harun Karadil

ALTIN

2.

 Deniz Şeremetlioğlu

GÜMÜŞ

3.

İsmail Buğra Aytepe

BRONZ

2-

BAY     (15 - 18)

Derecesi

Adı Soyadı

Ödülü

1.

 Hakan Sofuoğlu

ALTIN

2.

 Kerem Ali Giray

GÜMÜŞ

3.

Can Zağnos

BRONZ

3-

BAY      (19 - 25)

Derecesi

Adı Soyadı

Ödülü

1.

 Emre Öztürk

ALTIN

2.

Veysel Parlar

GÜMÜŞ

3.

Erol Yıldız

BRONZ

4-

BAY      (26 - 35)

Derecesi

Adı Soyadı

Ödülü

1.

 Zeynel Küsmezer

ALTIN

2.

Abdulkadir Dolumacı

GÜMÜŞ

3.

Onur Özsoy

BRONZ

5-

BAY      (36 - 45)

Derecesi

Adı Soyadı

Ödülü

1.

 Faruk Sarıbayır

ALTIN

2.

 Ümit Kemal Cengiz

GÜMÜŞ

3.

 Aydın Yıldızay

BRONZ

6-

BAY      (46 + )

Derecesi

Adı Soyadı

Ödülü

1.

 Çağın Akçor

ALTIN

2.

Sadi Hakan Kaplancalı

GÜMÜŞ

3.

Abdulselam Çalkan

BRONZ

 

 

 


KOCAELİ AÇIK SU YÜZME ŞAMPİYONASI
DERECE SIRASI - ÖDÜL TASNİF

1-

BAYAN      (12 - 14)

Derecesi

Adı Soyadı

Ödülü

1.

 Nilay Erkal

ALTIN

2.

Ceren Canayaz

GÜMÜŞ

3.

 Ezgi Şen

BRONZ

2-

BAYAN      (15 - 18)

Derecesi

Adı Soyadı

Ödülü

1.

 İrem Damar

ALTIN

2.

 Eylül Kürklü

GÜMÜŞ

3.

 Beyza Kordon

BRONZ

3-

BAYAN      (19 - 25)

Derecesi

Adı Soyadı

Ödülü

1.

İlayda Damar

ALTIN

2.

GÜMÜŞ

3.

BRONZ

4-

BAYAN      (26 - 35)

Derecesi

Adı Soyadı

Ödülü

1.

 Pervin Ambarcılar

ALTIN

2.

 

GÜMÜŞ

3.

 

BRONZ

5-

BAYAN      (36 - 45)

Derecesi

Adı Soyadı

Ödülü

1.

 Seda Bahtiyar Tatay

ALTIN

2.

Çilem Çelik

GÜMÜŞ

3.

Nurcan Volkan

BRONZ

6-

BAYAN      (46 + )

Derecesi

Adı Soyadı

Ödülü

1.

 Sevinç Kurtiç

ALTIN

2.

 Yeşim Kip

GÜMÜŞ

3.

 

BRONZ

 

 

SIRADA DARICA VE KARAMÜRSEL VAR

Büyükşehir Belediyesi; Kandıra Cebeci Yarışı’nın ardından gelecek hafta, 23 ve 25 Ağustos tarihlerinde  Darıca Bayramoğlu ve Karamürsel Altın Kemer Yarışları’nı gerçekleştirecek.

Darıca Bayramoğlu ve Karamürsel Altınkemer yarışları tüm kategoriler için 2 bin mt. mesafede yüzülecek.

ETAPLAR VE TARİHLERİ

Şampiyonanın kinci etabı 23 Ağustos Cuma günü Darıca Bayramoğlu Halk Plajı’nda yapılacak. Son etap ise 25 Ağustos Pazar günü Karamürsel Altınkemer Kültür Merkezi önündeki Halk Plajında yüzülecek. Bu yarışlara da yine il içi ve dışının yanı sıra her yaş grubundaki yüzücüler katılabilecek. Yarışmada dereceye girenler, derecesine göre madalya ve nakdi ödülle desteklenecek.

 

12 KATEGORİDE YAPILACAK

Kandıra Cebeci yarışında olduğu gibi diğer iki etaba da 12-14; 15-18; 19-25; 26-35; 36-45 ve 46 yaş üstündeki bay ve bayan yüzücüler katılacak. Böylece yarışlar toplamda 12 kategoride gerçekleşmiş olacak.

YARIŞLARIN SON BAŞVURU TARİHLERİ

Darıca Bayramoğlu ve Karamürsel Altın Kemer yarışlarına katılmak isteyen yüzücüler için son başvuru tarihleri şöyle:

23 Ağustos Cuma günü Darıca Bayramoğlu Halk Plajı’nda yapılacak yarış için son başvuru tarihi 21 Ağustos Çarşamba. 25 Ağustos Pazar günü Karamürsel Altınkemer Halk Plajı’nda yapılacak yarış için son başvuru tarihi 23 Ağustos Cuma.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751