Mayfa babasına rekor ceza
SUÇU ÇETE KURMAK
Susurluk davasının kahramanı konumundaki Abdullah Çatlı ile kurduğu ortaklık sonrası adını duyuran Hadi Özcan, yağma, tehdit, silahlı yaralama gibi suçlardan toplam 35 arkadaşıyla birlikte yargılanıyordu. İstanbul 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi yaklaşık 5 yıl süren duruşmada savcının iddianamesine göre Hadi Özcan 8 ayrı yağma, silahlı tehdit, adam yaralama ve Kocaeli bölgesindeki bütün silahlı çete işlerinin yöneticisi olmakla suçlandı. Savcı iddianamesinde ayrıca kurduğu 35 kişilik çeteyle Kocaeli yöresinde korku ve dehşet saçan Özcan ve adamlarının haraç toplama işlerine karıştığı, adam kaçırdığı, yaraladığı gibi suçlamalar de getirdi. 

BERAATİNİ İSTEDİ
Yapılan suçlamaları kabul etmeyen Özcan bir zamanlar ortaklık yaptığı ve birlikte yargılandığı Halil Karataş'ı suçladı. Hadi Özcan, "Ben silahlı çete kurmuş değilim, lideri de değilim. Bunu söylemekten başka sunabileceğim bir delilim de yok. Bana komplo kurdular. Halil Karataş'ın işlediği suçları üzerime yıkıyorlar. Yıllardır burada suçsuz yere yargılanıyorum ve mağdur oldum. Ben masum ve suçsuzum, beraatimi ve tahliyemi istiyorum" dedi.

SADECE ORTAKTIK
Duruşmada Mehmet Hadi Özcan tarafından suçlanan Halil Karataş da masum olduğunu ileri sürdü, Özcan ile sadece geçmişte iş ortağı olduklarını anlatan Özcan, “Hayatımda örgüt kurmuş değilim. Biri tarafından kurulmuş herhangi bir örgüte de üye olmadım. Bir zamanlar Hadi Özcan ile ortaklığımız vardı ama yıllar önce bitirdik. Yaklaşık 6 yıldır kendisiyle konuşmuyoruz. Duruşma salonunda bulunan sanıklarla iş ilişkim vardı. Birlikte öğrenci servisi işi yapıyorduk. Hepsi o kadar. Ben de beraatimi ve tahliyemi istiyorum ” talebinde bulundu.
 
55 YIL HAPİS CEZASI
İstanbul 10.'uncu Ağır Ceza Mahkemesi heyeti sanıkların savunmalarının ardından duruşmaya bir süre ara verdi. Verilen aranın ardından 5 yıldan beri devam eden davanın kararı açıklandı. Karara göre Mehmet Hadi Özcan 8 ayrı suçtan 55 yıl 4 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca da 375 lira para cezası verildi. Halil Karataş ise 51 yıl 5 ay hapse mahkum edildi.
 
SUSURLUKLA BAŞLADI
Türkiye genelinde Kocaeli çetesinin lideri olarak tanınan Hadi Özcan, ismini Susurluk skandalıyla duyurmuştu. Derin devletin yıllarca kullandığı Abdullah Çatlı ile bir zamanlar ortak benzin istasyonu açtığı, ardından bu ortaklıktan kazık yediğini iddia etmişti. Hatta Özcan Kocaeli Cumhuriyet Savcılığı'na o dönem verdiği ifadesinde, "Bana kazık attığı için Abdullah Çatlı'yı öldürmek istiyordum. Ankara'dan bize özel silah gönderildi. Ama önce Kürşat Yılmaz'ı öldürmemiz isteniyordu. Ben de oyuna getirildiğimi düşünüp bundan vazgeçmiştim" iddiasında bulunmuştu. 
 
ERGENEKON TANIĞI
Masum olduğunu söyleyen Hadi Özcan, Susurluk skandalıyla anıldığı ve arandığı günlerde Değirmendere bölgesinde buluştuğu Emniye Müdürü ile bir anda farklı bir skandala konu olmuştu. Firarı sanık olmasına rağmen Kocaeli Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan şube müdürlüğüyle buluştuğu yerin güvenliğini bile kendi adamlarına aldırmıştı. Özcan'ın skandal sayılan suçlamaları arasında Sefa Sirmen'in İzmit Belediye Başkanlığı döneminde Özel Kalem Müdürü İskender Gül'ü de kaçırmak da vardı. Kısa süre önce Ergenekon davasıyla tanık kimliğiyle ifade veren Özcan, tutuklu Tuğgeneral ve dönemin Alay Komutanı Veli Küçük ile ilgili ilginç iddialarda bulunmuştu. Özcan, daha önce de 2006 yılında silahlı saldırıya uğramıştı. Özcan, TBMM Susurluk Komisyonu'na da ifade vermişti.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817