banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

Mehmet Akif Ersoy Külliyesinin Temeli Atıldı

Mehmet Akif Ersoy Cami İmam Hatibi Mehmet Yıldırım ve cami dernek yönetiminin ev sahipliği yaptığı törene ; Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu,Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan,Körfez İlçe Müftsü Musa İmamoğlu,Körfez Ticaret Odası Başkanı Mustafa Efe,Mimar Sinan Mahalle Muhtarı Aynur Şöhretli,daire müdürleri,imamlar ve bölgedeki vatandaşlar katıldı. Kur’an-ı Kerimin okunmasının ardından İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu  yaptığı açılış konuşmasında “Böylesi hayırlı bir ayda, hayırlı bir iş için buradayız.Mehmet  Akif Ersoy Cami Kuran Kursumuzun fiziki şartları iyi değildi.Körfez’e göreve başladığım günden beri burada bir külliye yapılmasını arzu ettim.Bu temel atılmasaydı gidişim ezik olacaktı ve gözüm arkada kalacaktı. “ diye konuştu. Açılış konuşmasının ardından Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan  yaptığı konuşmada  “Bugün burada anlamlı bir temel atma töreninde bir arada bulunuyoruz. Mehmet Akif Ersoy Cami gerçekten çok güzel bir mabet.Bunu yapan,yaptıran emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.Bu güzel camiye yakışır bir kuran kursunun yapılmasında geç bile kalındı.Bu binanın en hızlı şekilde yapılması için elimizden gelen her şeyi yapacağız.

Binamız şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Bu eserin en kısa zamanda bitirilerek açılışında da beraber bulunmayı temenni ediyorum” dedi. Temel atma töreninde konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu “Bizim dinimiz okumaya, yazmaya çok önem veren bir dindir. Evlatlarımızı imanlı iyi birer insan olarak yetiştirmeliyiz. Hayırlı bir evlat yetiştirdiğimizde amel defterimiz kapanmıyor. Her birimizin sermayesi yetiştirdiğimiz çocuklarımızdır. Evlatlarımızın kuran eğitimi aldığı bu mekanının yapımını başlatan kardeşlerimin Allah yar ve yardımcısı olsun. Bu temeli atmanın mutluluğunu birlikte yaşıyoruz.” dedi.

İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu yaptığı duasında bu eserin hayırlısı ile tamamlanmasında bizleri muvaffak kılmasını, İslam medeniyetinin omurgası olan Kur’anın okunmasına ve hıfzına merkez eylemesini Yüce Allahtan niyaz ediyorum dedi.

 

Mehmet Akif Ersoy Kız, Erkek Kur’an Kursları Kreş ve Sosyal Tesisleri binasının temeli Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan ve Körfez İlçe Müftsü Musa İmamoğlu’nun operatör butonuna basılması ile atıldı.       


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826