banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

Mehmet Kaçar: GÜBRETAŞ ölüm saçacak

İl Genel Meclisi’nin Aralık ayına ait ilk birleşimi bugün Valilik 100.Yıl Toplantı Salonu’nda gerçekleşti. Toplatıyı İl Genel Meclis Başkanı Fahim Kılıç yönetti. KOÇ-DER Başkanı İlkin Kılıçarslan da toplantıya  konuk oldu. Gündem maddelerine geçilmeden önce söz alan CHP’li Mehmet Kaçar, “GÜBRETAŞ Fabrikası yeni bir amanyok tankı kurma girişiminde. Halkımız bu tankın zararlı olacağı görüşünde. Bakanlar Kurulu bundan sonraki şikayetler il müdürlüğünde dile getirilsin diyor. Biz bu tür risklerden dolayı şehri boşaltmak zorunda kalmıştık. En tehlikeli şeylerden biri bu” dedi.

ÖLÜMCÜ ETKİLERİ VAR
Amanyok tankının zararlarından behseden Kaçar, “Vücuda dokunduğunda deri yanı şeklinde ölümcül etkileri var. Çevre ve Şehirlik İl Müdürlüğünün bu konuda açıklama yapmasını talep ediyorum” ifadelerine yer verdi. Konuyu gündeme getirdiği için Kaçar’a teşekkür eden Kılıç, bununla ilgili Çevre Şehircilik İl Müdürü’nden sözlü ya da yazılı bilgi talep edeceğini söyledi. Daha sonra Kasım ayı toplantısınd Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen 5.dereceli bir teknisyen kadrosunun kaldırılarak yerine aynı dereceli bir adet mühendis kadrosunun alınmasıyla ilgili rapor karara bağlandı.

KILIÇARSLAN OTİZMİ ANLATTI
Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından İlkin Kılıçarslan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle kısa bir bilgi sunumunda bulundu. 17 yaşında otizmli bir oğlu olduğunu belirten Kılıçarslan, bu hastalığın nedeninin hala bilnmediğini kaydetti. Otizmin kanserden sonra en çok artış gösteren hastalık olduğunu belirten Kılıçarslan, “Erken yaşta tanı olursa özel çocuklara verilen eğitimle hastaların topluma kazandırılabileceği bir hastalık. Çocuklar kaynaştırma okullarına bile gidebiliyor ve çeşitli işlerde de çalışabiliyor. Ağır otizmli çocuklara da çeşitli eğitimler verilebiliyor” dedi.

PERSONEL EKSİKLİĞİMİZ VAR
Otizmli çocukların ailerinin yaşam standardını artırmak için dernek kurduklarını dile getiren Kılıçarslan, “Yerel yönetimler bu konuda bize çok yardım ediyor. Bize yaşam merkezi kurmamız için yer tahsis ettiler. Derince’de 16 yaşından sonraki çocukların gidebilmesi için iş eğitim merkezi açıldı. Yaşam merkezimizde de seminerler veriyoruz. Ailelerin bize çok ihtiyacı var.Bizim düşündüğümüz çocuklarımıza bizden sonra ne olacağı. Bir şekilde farkındalik yaratmaya çalışıyoruz. En büyük eksiklerimizden biri çocuklarımızı bırakamıyor olmamız. Personel eksiğimiz var” şeklinde konuştu.

HERHANGİ BİR ENGELLİ OLUN
Kılıçarslan’ın sadece kendi çocuğu için değil tüm çocuklar için çalışma içinde olmasını takdir eden Kılıç, konuyla ilgili çalışma yapacaklarını ifade etti.  Dilek ve temenniler kısmında söz alan CHP’li Evnur Sandal, “Herhangi bir engelli olarak buraya gelme çalışın. Ben zaman zaman bunu yapıyorum. Siz de kıyafetlerinizi bir engelli gibi giymeye çalışın, gözlerinizi kapatın” dedi. Dünyada engelli kalmaması dileğinde bulunan Kılıç, “Engellilerin önünü açmak bizim görevimiz” dedi.

 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826