Memecan’dan Derinceli  çocuklara öneriler

Çocuklardan yoğun ilgi

Derince Eğitim ve Gelişim (DEREG) Projesi kapsamında alanında uzman birçok ismi ilçe halkıyla buluşturan Derince Belediyesi’nin etkinlikleri kapsamında bu kez ünlü karikatürist Salih Memecan, Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’ne (ZHKM) geldi. Burada Derinceli çocukların yoğun ilgisi ile karşılaşan ünlü karikatürist yaklaşık bir buçuk saat süren programı boyunca yaşamından kesitler aktararak, karikatür sanatının inceliklerini anlattı. 20 yıldır Sabah Gazetesi’nde Bizimcity ve Sizinkiler isimli karikatürler çizen, Limon ve Zeytin’in yaratıcısı olan ve Bizimcity adlı kısa çizgi filmleriyle ATV ana haber bülteninde toplumsal mesajlar veren Salih Memecan’ın, ZHKM’de verdiği seminere Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar da katılırken, öğrenci ve öğretmenler büyük bir dikkatle programı takip etti.


 

‘Çizim yapmaktan kaçınmayın’

‘Çocuklar karikatürle okumaya başlıyor’ sloganıyla gerçekleştirilen ve hedefin çocukları karikatür ile tanıştırıp, onlara okuma sevgisi aşılamak olarak belirlenen programda ünlü karikatürist Salih Memecan, çok önemli mesajlar verdi. Her çocuğun çizebilme kabiliyeti olduğunu söyleyen Memecan, çizmekten vazgeçmeyip üzerinde duranların başarıya ulaşacağını söyledi. ‘Çizme işini öğrenirseniz hayatınız kolaylaşır’ diyen Memecan, öğrencilere ‘çizim yapmaktan kaçınmayın’ mesajını verdi. Öğrencilere çalışkan olmaları ve iyi eğitim almaları konusunda tavsiyelerde bulunan Memecan, iyi bir karikatürist olabilmek için çizebilmek, komik olmak ve kültürlü olmanın önemine değindi. Başkan Alemdar programın sonunda katılımları nedeniyle Salih Memecan’a teşekkür edip çiçek verirken, program öğrencilere kitap dağıtımı ile sona erdi.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817