Merkez Bankası'ndan dolar için ikinci hamle!
 Merkez Bankası'nın haftalık repo ihalesi açmaması ve gelişmekte olan ülke para birimlerindeki değer artışının etkisiyle dün sert düşen dolar güne  3.7780 TL, euro ise  4,0110 liradan başladı. Ardından dolar yeniden 3.80 TL'nin euro 4.05 TL'nin üzerine çıktı.  Merkez Bankası'nın miktar yöntemiyle bir haftalık repo ihalesi açmamasının ardından dolar 3.78 TL'nin altına indi. 

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 3,7980 lira, euronun satış fiyatı ise 4,0400 lira olmuştu.

Bankacılar TCMB'nin haftalık repo ihalesi açmamaya devam etmesi halinde gerçekten sıkılaştırmanın başlamış olacağını, ağırlıklı ortalama fonlama maliyetinin de kademeli olarak yükseleceğini böylece "örtülü faiz artırımı" yapılmış olacağını belirtiyor. 
Son dönemde siyasi endişeler, enflasyonun yükselişe geçmesi ve TCMB'nin TL'deki değer kaybını durdurmak adına gerekli adımları atmayacağı endişesi ile TL gelişmekte olan ülke paralarından negatif ayrışmış ve dolar karşısındaki günlük değer kayıpları yüzde 3 seviyelerine yaklaşmıştı.

Dün haftalık vadede 7 milyar TL repo dönüşü bulunan TCMB, miktar yöntemiyle bir hafta vadeli repo ihalesi açmadı.

EN SON 2014'DE YAPMIŞTI

Merkez Bankası dün de 1 hafta vadeli repo ihalesi açmamış, kur bir miktar gerilemişti. 1 hafta vadeli repo ihalesi en son Ocak 2014'te açılmamıştı. 

Kaynak: Haber 7

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817