banner2779
banner2752
banner2750

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı!
 Yapılan açıklamada, yağışların Cumartesi sabah saatlerinden itibaren Doğu Akdeniz'deki Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde kuvvetli olmasının beklendiği kaydedildi. Açıklamada, "Bu nedenle olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre; Güney ve İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı, Tokat, Bingöl ve Diyarbakır ile gece saatlerinde Marmara'nın doğusu, Zonguldak, Düzce, Bartın, Bolu ve Karabük çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Doğu Akdeniz ile gece saatlerinde Adıyaman, G.Antep ve Kilis çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun kuzeybatısında yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Hava sıcaklığı, önemli bir değişiklik beklenmiyor. Ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, zamanla Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde güney ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

BÖLGELERİMİZDE HAVA DURUMU

MARMARA: Parçalı, bölgenin doğusunun yer yer çok bulutlu, gece saatlerinde Kocaeli, Sakarya ve Bilecik çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor. Bölgenin doğusunda bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

EGE: Az bulutlu, güney ve iç kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Güney ve İç Ege'nin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren doğu kesimlerinin, akşam saatlerinden itibaren kuzeybatısının kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin kuzeybatısında bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu, zamanla batısının yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Bolu, Karabük, Zonguldak, Düzce, ve Bartın çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Tokat çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, batı kesimleri ile Bingöl çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Adıyaman, Kilis, G.Antep, Şanlıurfa ve Diyarbakır çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde Adıyaman, G.Antep ve Kilis çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751