banner2779
banner2752
banner2750

   Metro Hattında İstasyon Çalışmaları Devam Ediyor

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği Gebze-Darıca metro hattındaki çalışmalar hummalı şekilde devam ediyor. Çalışmaları planlanan zamanla birlikte ilerleyen metro inşaatının Adliye, Mutlukent ve Gebze Kent Meydanı istasyonlarıyla OSB bölgesindeki Depo Sahası’nda kazı çalışmaları sürüyor. Kazı çalışmalarını hızla sürdüren Büyükşehir ekipleri, tüm istasyonlardaki altyapı çalışmaları kapsamında; fiber hat, doğalgaz, elektrik, mobese, yağmur ve atık su deplaselerini tamamladı.

 

GEBZE KENT MEYDANI’NDA FORE KAZIKLAR TAMAM

Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli hizmetlerinden olan Gebze-Darıca metro çalışmaları, 4 noktadan devam ediyor. Gebze Kent Meydanı’nda gerçekleşen çalışmalar kapsamında zemini sağlamlaştırmak için kullanılan 284 adet fore kazığın imalatı tamamlandı. İmalatı tamamlanan bir diğer iş de yapıya elastikiyet özelliği göstermesi; deprem ve diğer yükleme kombinasyonları esnasında yapıyı daha güvenli kılması adına başlık kirişi oldu. Altyapı deplaseleri kapsamında; elektrik, doğalgaz, fiber hat, içme suyu ve atık su deplaseleri de tamamlandı. Kuşak kirişi, göğüsleme kirişi, ankraj ve istasyon kazı çalışmaları devam ediyor.

 

ADLİYE İSTASYONU’NDA ALTYAPI DEPLASELERİ TAMAMLANDI

Adliye İstasyonu, Akse Sapağı İstasyonu ve Mutlukent İstasyonları arasında konumlandırılmış olup; güney batısında bulunan istasyon olan Akse Sapağı İstasyonu’na bin 200 metre uzaklıkta, kuzey doğusunda bulunan Mutlukent İstasyonu’na ise bin 700 metre uzaklıkta yer alıyor. İstasyon, yapımı devam eden Adliye Sarayı, altyapı deplaseleri kapsamında; fiber hat, doğalgaz, elektrik, mobese, yağmur ve atık su deplaseleri tamamlandı. İstasyon bölgesinde 186 adet fore kazık imalatı tamamlanırken makas bölgesinde 93 adet fore kazığın 71 adedi tamamlandı. İstasyon bölgesinde imalatı biten fore kazık başları kırımı devam ediyor.

 

MUTLUKENT İSTASYONU’NDA YAPILAN HAFRİYAT 65 BİN METREKÜP

Mutlukent İstasyonu, Adliye İstasyonu ve OSB İstasyonları arasında konumlandırılmış olup; güney batısında bulunan istasyon olan Adliye İstasyonu’na bin 700 metre uzaklıkta, kuzey doğusunda bulunan OSB İstasyonu’na ise 2 bin 500 metre uzaklıkta yer alıyor. İnşaatı devam eden istasyonda kazı destek sisteminin parçası olarak projelendirilen kuşak kirişleri tüm akslarda tamamlanarak perde beton imalatlarına devam ediliyor. Çapa başı üzerinden çıkarılan gerilme kuvvetini köprüye aktarma ve köprüyü yere yapıştırılarak sıkılaştırmasını sağlayan 1404 ankrajın 763 tanesi imal edildi. Bu güne kadar yapılan hafriyat miktarının da 64 bin 700 metreküp olarak belirtildi.

 

DEPO SAHASI’NIN 400 BİN METREKÜPLÜK KISMI TAMAMLANDI

Depo yapısı 12 numaralı OSB İstasyonu sonra gelen metro hattının sonunda trenlerinin depolanması ve bakımının yapılması bakım atölyelerinin bulunduğu yapı olarak tasarlanan Depo Sahası’nın da çalışmalarına başlandı. İnşaatı devam eden depo sahasında, kazı ve patlatma işleri 24 saat devam ediyor.  Şev stabilizasyon sürecinin de ilerlediği alanda bu güne kadar depo sahası kazısı için yapılacak 875 bin metreküplük kazının 400 bin metreküplük kısmı tamamlandı. Ayrıca 150 bin metreküplük dolgu işlerine de yakında başlanacak.

 

SÜRÜCÜSÜZ METRO

Son teknolojinin kullanılacağı projede 4. otomasyon düzeyinde bulunan (GoA4) tam otomatik sürücüsüz metro hizmet verecek. Yüksek performans, yüksek güvenilirlik ve düşük sefer aralıkları, düşük işletme maliyeti sürücüsüz, yolcu taleplerine daha iyi yanıt verebilme metroların cazibesini artırıyor.  Bu nedenlerden dolayı dünyada da geçişlerin başladığı tam otomatik metro sistemi Gebze- Darıca hattında da uygulanacak

 

GEBZE OSB – DARICA SAHİL ARASI KISALACAK

Yüksek teknolojili, sürücüsüz, ekonomik, güvenli, esnek, geliştirebilir olarak tasarlanan Gebze OSB – Darıca Sahil Hattı 15.6 km uzunluğunda, 6,5 metre çapında iki tünelden oluşacak. 12 istasyondan oluşan hattın tamamı yerin altından geçiyor. Gebze OSB – Darıca Sahil arası 19 dakikaya inecek.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751