banner2779
banner2752
banner2750

MEZUN OLDUĞU OKULDA "BAŞARISINI" ANLATTI

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, ‘Gençlik Buluşmaları’ kapsamında Tüpraş 50. Yıl Anadolu Lisesi öğrencileri ile bir araya geldi. Okulun konferans salonunda gerçekleşen buluşmada; Öğrencilere hayatından ve başarı öyküsünden kestiler veren Başkan Baran, kariyer planlamasının önemine değindi. Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Aslı Kuş’un moderatörlük yaptığı gençlik buluşmasında öğrenciler de merak ettiklerini ve projeler hakkında sorular yöneltti.

MERKEZİNE İNSAN KOYDUK

Ortaokulu bitirdiği okulda konferans vermenin kendisini mutlu ettiğini belirten Başkan Baran, “Demek ki bu okuldan da Başkanlar yetişiyor muş. Bunu da bilin istedim” dedi. Gençlere tavsiyelerde bulunan ve gençliğe yönelik hayata geçirilen projeler hakkında konuşan Başkan İsmail Baran, “Sizler, geleceğimizin teminatısınız. Gençliğine yatırım yapmayan topluluklar zaman içerisinde yok olmaya mahkûmdur. Biz hizmetin merkezine insanı koyduk. Ama asıl işin merkezinde gençlik var. Faaliyetlerin ağırlık noktasında da gençlere verdiğimiz hizmet ve çalışmalar var.

3 YIL İÇİNDE 20 BİN ÖĞRENCİ…

Gençlere eğitim anlamında destek veriyoruz. İlçemizde 60 okulun bütün teknik eksikliklerini gideriyoruz. Körfez’i eğitim kentine dönüştürmeyi planladık. 162 bin nüfusu ile 35 ilden daha büyük. Belediyenin eski binasının olduğu alanda büyük bir fakülte binasının inşaatını bitirdik. 15 Temmuz 2018’de de bu binayı Kocaeli Üniversitesine teslim edeceğiz. İki fakülte eğitime başlayacak. Yani 4 bin 500 öğrenci demek bu. İkinci bir fakülte binasının da temelini Hereke’de atacağız. Sonrasında da hedefimiz İlimtepe’ye bir üniversite yapmak. 3 yıl içerisinde Körfez’de eğitim gören üniversiteli öğrenci sayımız 20 bin olacak” dedi.

YÜZDE 50’SİNİ AŞMIŞ OLURSUNUZ

“Hedeflere ulaşmak için inanmak lazım” diyen Başkan Baran, “İnanmadığınız bir şeyi başaramazsınız. İnanmak, başarmanın yüzde 50’sini aşmış olmaktır. Biz hep geçmişte bir şeylere inandık, başarabileceğimize inandık. Allah bize akıl, sağlık, fikir vermiş. O halde neden başaramayalım diye kendime sordum” dedi. Hizmetin merkezinde gençlerin olduğunu belirten Başkan Baran, eğitim dışında spor anlamında da gençlere yönelik büyük destekler sunduklarını belirtti.

YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR

Öğrencilerden gelen ‘boş zamanlarınızda neler yapıyorsunuz’ sorusuna, ‘Boş zamanlarımda neler yapmak isterim neler’ diyerek espriyle yaklaşan Başkan Baran, “Bazen gençler bize spor yapın diyorsunuz ama siz yapmıyorsunuz diyor. Herkes kendine vakit ayırmak ister ama bizim daha Körfez için yapacak çok işimiz var. Daha hayal ettiğimiz Körfez bu değil. Türkiye’nin modern kenti olmalıyız. O yüzden biz tüm zamanımızı Körfez için harcıyoruz” dedi.

YENİ BİR KENT KURULUYOR

Öğrencilerin kütüphane isteklerine de cevap veren Başkan Baran, “Aslında bizim hedefimiz dijital bir kütüphane. Tabi bu okullarda da kurulabilir. Hatta belki ilk bu okuldan başlarız” dedi. Başkan Baran, Körfez’in sadece bugünün değil, geleceğini de planladıklarını belirterek, “İlimtepe bölgesini 140 bin nüfusa göre planladık. İki duble yol çalışmamız sürüyor. 30 metre genişliğinde duble yol yapıyoruz.

Yeni bir kent kuruluyor. Alt yapısını sağlam şekilde ilerliyoruz” dedi.

TEKNOLOJİYE ESİR OLMAYIN

Gençlere kulak vermek gerektiğini belirten Başkan Baran, “Bazen ‘siz ne anlarsınız’, ‘sen bilmezsin’, ‘hayat tecrüben yok’ gibi durumlar oluşabiliyor. Oysa zaman hızla ilerliyor, teknoloji gelişiyor. Gençlerimizin vakıf olduğu birçok konuya biz vakıf olamıyoruz. Yeni yetişen gençlik teknolojiyi daha iyi değerlendirebiliyor. Ama teknolojiyi iyi kullanmak, ona esir olmak değildir. Teknolojiyi siz yönlendirmelisiniz. Bizim sizlerden, sizlerin de bizlerden öğreneceğiniz şeyler var. Özümüzden, tarihimizden, milli ve manevi değerlerden kopmadan geleceğe daha iyi bakmamız lazım.

HEDEFLERİMİZ OLMALI

Belli bir ideal, hedeflerimiz olmalı. İdealsiz bir toplum hiçbir yere varamaz. Özünden kopan, Allah kitap tanımayan toplulukla bir şey olmaz. Soyumuzla, özümüze sahipsek varız. Onları inkar edersek, kendimizi inkar ederiz” dedi. Başkan Baran daha sonra Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Operasyonu ile Dünyadaki gelişmeler hakkında düşüncelerini öğrencilere aktardı. Toplantı soru cevap şeklinde devam ederken, program sonrasında Başkan İsmail Baran’a mezun olduğu yılki fotoğrafı hediye edildi.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751