MHP Kocaeli tarihinde ilkler Yaşanıyor
 MHP Körfez İlçe Teşkilatının, Hacı Bektaş Veli Körfez Cemevi’ne yaptığı ziyaretten sonra, bu kez de Cemevi Başkanı Durmuş Yıldırım ve yönetimi, dedelerle birlikte MHP’ye iade ziyarette bulundu.

MHP Kocaeli ve Cemevi tarihinde ilkler olarak adlandırılan ziyaretlerde, İlçe Başkanı Zeki Gürsu, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin, ‘’Alevilik ve Alevi açılımı’’ adlı çalışmasının örneğini sundu. Cemevi Başkanı ve yönetimine sunulan çalışma örneğinde, Aleviliğin nitelikli eğitim ve kadro ihtiyacını karşılayacak Alevi araştırma merkezi kurulması, bütçenin özerk olması ve bütçeden destek alması, İlahiyat Fakültelerinde Alevi inanç önderleri  için bölümler kurulması, Alevi İslam inancının külliyatının çıkartılması ve aslına sadık kalınarak yayınlanması, Cemevlerine bütçeden yardım aktarılması, Cemevi gerçeğinin Cemevi-Cami karşılığına dönüşmeden tam kabul edilmesi gibi maddeler yer alıyor.Cemevi’de bizimdir, Cami’de bizimdir cümlelerinin de yer aldığı açılım mesajını alan Körfez Cemevi yönetimi, Türk tarihinde de Alevi kültürünün Anadolu’da eski bir geçmişi olduğunu ve sorun yaşanmadığını söylediler.

İlçe Başkanı Zeki Gürsu’da verdiği örneklerle MHP çalışanları içinde bir çok Alevi vatandaşın yer aldığını anlattı. Bu arada, aldığı maaşını her hangi bir ayrım gözetmeden okuyan öğrencilere burs olarak veren Genel Başkan Devlet Bahçeli ve Milletvekili Lütfü Türkkan’ın çok iyi örnekler oldukları dile getirildi.

Cemevi yönetiminin isteği ile bir önceki ziyarette gündeme gelen Dedelerin ve hocanın istihdam edilmesi ile ilgili çalışmanın Meclis Üyeleri tarafından yapılması önerisi tekrarlandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817