MHP KÖRFEZ KADIN KOLLARI BİLDİRİ YAYINLADI
 MHP Körfez İlçe Kadın Kolları Başkanı Medine Kivisoğlu, 5 Aralık 1934 Türk Kadınının Seçme ve Seçilme Hakkı ile ilgili olarak bir bildiri yayınladı.

Yayınlana bildiride kadının toplumun temel taşı olduğunu belirten MHP Körfez İlçe’nin yeni kadın Kolları Başkanı Medine Kivisoğlu, kadına bu haklarını Mustafa Kemal Atatürk’ün verdiğine dikkat çekerek, ‘’Kadın toplumun temel taşı, en önemli değeri, varlık aleminin en kıymetli unsurudur. Bunun farkına varan yurdumuzun kurtarıcısı, ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, kadına seçme ve seçilme hakkını vererek, toplumdaki yerini göstermiştir. Biz kadınlar, bu özel ve güzel günün değerini, anlamlı hakkın verdiği sorumluluğu bilmeliyiz. Hele hele biz MHP’li Türk kadınları olarak bilinçli, şuurlu, vatanını seven, milletine hürmet besleyen, bayrağını, vatanını, milleti her türlü çileyi kutsal sayarak seçilme görevini en iyi şekilde yerine getirmeliyiz. Bize verilen bu görev ve hakkın, partimize mensup olmayan kadınlar tarafından da iyi bir şekilde kullanılması için sorumluluğumuzu bilmeli ve uyarmalıyız. Bu nedenle, bize bu hakkı veren başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarına Allah’tan Rahmet diliyoruz’’ dedi.

Medine Kivisoğlu, sözlerini kadınların daha bilinçli olmasını arzu ettiklerini belirterek bitirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817