MHP KÖRFEZ’DEN CEMEVİ AÇILIMI
Mhp Körfez İlçe Başkanı Zeki Gürsu ve İlçe Yönetimi, Körfez Hacı Bektaş Veli Cemevi’ni ziyaret etti. Ziyaret sonrasında, Meclis Üyeleri talep üzerine Cemevi Dedesi Erkan Katsak ve Hocası Ziya Karadağ’ın Körpaş’ta istihdam edilmesi için önerge vereceklerini söylediler.

Ziyarete, MHP Körfez İlçe Başkanı Zeki Gürsu, Belediye Meclis Üyeleri Vahit Eryılmaz, Ali Kanbur ve Mehmet Gümüş ile Ülkü Ocakları Başkanı Murat Keleş katıldı. MHP gurubunu, Körfez Hacı Bektaş Veli Cemevi Başkanı Durmuş Yıldırım ile Cemevi yönetimi ve üyeler katıldı. Bu güne kadar fazla yakınlaşma olmayan MHP ve Alevi cemaati arasındaki bu nezaket ziyareti, karşılıklı iyi niyet konuşmaları ve ülkenin geleceği hakkındaki endişeler noktasında ortak görüşe varılınca oldukça verimli geçti. Yapılan sohbet sırasında, aradaki ayrımcılık düşünce ve söylemlerinin bitmesi gerektiğini ifade eden Cemevi yönetimi, ‘’Ülkenin gündemi artık mezhep ve inanç ayrılıkları olmamalı. Çok iyi bir noktaya gelindi, toplumu gerecek yeni söylemlerden kaçınılmalı. Biz bu ülkenin bölünmesini istemiyoruz. Tarih boyunca hep bir arada yaşadık, ayrıştırma politikası uygulanıyor. Şu anda ülkede vahim bir durum var. Ülkede 20 milyon Alevi var, birlik, beraberlik, bayrak şu anda önemli olan konular. Hiç kimsenin can güvenliği kalmadı, ülkenin nereye gittiği belli değil, bunun için birleşmemiz lazım. En büyük bütçe Diyanet İşleri’ne verildi. Bu ülkede camileri halk yapıyor, belediyelerde Diyanetin binalarını yapıyor. Peki, bu parayı nereye harcıyorlar? Bizim kapımız her kese açık, biz önce insan diyerek olaylara bakıyoruz, her siyasi partiye de aynı yakınlıktayız’’ denildi.

İlçe Başkanı Zeki Gürsu, diyalog eksikliğinden dolayı sorunların yaşandığını belirterek, ‘’Gelinen noktada Türkiye’nin tamamını kucaklayan bir politika yok. Alevi vatandaşlar ve Kürt halkı üzerinde oy politikası yapılıyor. Anadolu’nun Türkleşmesinde Alevilerin rolü büyüktür, ama diyalog eksikliği nedeniyle bu günlere gelindi. Biz, birlik ve beraberliğimizi bozmayalım. Ayrılık, gayrılık bitti, ülke bölünmek üzere, projemiz buna engel olmak, ülkenin bu kötü gidişine dur demek. Her kes birbirine farklı gözlerle bakıyor, kavga ediyor. Sizlerin, bize gelip temsilci vermeniz lazım, her hangi bir isteğiniz, talebiniz olması halinde Meclis Üyelerimiz sizlerin sözcüsü olarak konuyu iletecektir’’ dedi.

Dede ve Hocaya istihdam

Ziyaret sonrasında, Cemevi Başkanı Durmuş Yıldırım, Dede Erkan Katsak ve Hoca Ziya Karadağ için istihdam oluşturulmasını ve buna ön ayak olunmasını isteyerek, ‘’Burada yardım sandığında toplanan paralarla dedemizin parasını veriyoruz. Meclis üyeleri bu konuyu gündeme getirerek, Dede ve Hocamız için Körpaş’ta bir istihdam sağlanırsa rahatlarız. Ayrıca, Cemevimizin ibadethane sayılması için de mecliste yardımlarınızı istiyoruz’’ dedi. MHP Meclis Üyeleri, konuyu meclis taşıyacaklarını söylediler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817