MİLATTAN ÖNCE BİLE AYNI SORU SORULUYORMUŞ

İmam Hatip Okulları İl Koordinatörü Mesut Barış “Öncelikli olarak toplantımıza katılan Kocaeli Milletvekilimiz Sami Çakır ve Gençliği önemseyerek toplantımıza iştirak eden katılımcılarımıza teşekkür ederek başlamak istiyorum. “Ne Olacak Gençliğin Hali?” Geçenlerde bir yerde okumuştum M.Ö bile bu soru soruluyormuş. Demek ki varoluştan bu yana geleceğimiz olan gençlerle ilgi bir kaygı söz konusu. Bugün burada toplanmamızın nedeni de yine Gençlerimizin geleceği hakkında oldu. “Ne olacak gençliğin hali? Elbette ki bu soruya herkes kendine göre farklı bir şeyler söyleyebilir, bu toplantının mahiyeti de farklı farklı görüş ve önerileri toplayıp harmanlayıp gidilmesi gereken en etkin ve en doğru yolu bulmak olacaktır” dedi.

 

BİLGİLİ NESİL KALİTELİ GELECEK

Toplantıya katılarak Kılavuz Gençlik çalışması hakkında bilgi alan AK Parti Kocaeli Milletvekili Sami Çakır; “Bu uğurda mesai harcayan emek veren bütün gönüllü kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. Gelecek gençlerimizindir, bir neslin devamı yetiştireceği gençliğin kalitesine göre şekillenir. Bu nedenle daha emin adımlarla ilerlemek için bilgiye, donanıma, kaliteye önem vermemiz gerekiyor. Çevremizden gördüğüm kadarıyla gençlerle ilgili kurulabilecek en net cümle “çok az bilgi ile çok yol alabileceklerini düşünmeleri” diyebilirim. Bu ve buna benzer düşüncelerini yapacağımız projelerle değiştirmemiz gerekiyor. Çünkü geleceğimiz için bilgiyi arayan bulan ve bulduğunu sorgulayan bir gençliğe ihtiyacımız var. Elbette gençlerimizi eğitirken yaşayacakları çağa göre eğitilmeleri önem arz etmekle beraber bugün kullandıkları bilgiyi hem arttırma hem de pratiğe dönüştürmelerine yardımcı olmalıyız

 

GENÇLERİMİZİN ÖNCELİKLERİ DEĞİŞMİŞ,

Kocaeli Milletvekili Çakır; “Gençlerimizin önceliklerinin değiştiğini görüyorum. Çocuklarımız artık tamamıyla Sanal olan bir dünyanın parçası haline geldiler. Bu sanal dünyanın yönlendirmeleriyle önceliklerini belirler hale geldiler. Gençliğimizi bu girdaptan kurtarmak en büyük sorumluluklarımız arasında olmalıdır. Gerçek hayatın ve gelecekteki dünyanın şekillenmesinde neler yapabileceklerini bilmeleri ve yapmaları gerekenler hususunda onlarla arkadaş olmayı başarabildiğimiz kadar gençler bizimdir, bizimledir. Ben emeği geçen bütün herkese teşekkür ediyorum. Bundan sonraki çalışmaların gelecek nesillerimize faydalı olmasını ümit ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817