MİLLETE HİZMET YOLUNDA 15 YIL…

3 Kasım 2002 seçimleri, Türkiye için yeni bir dönemin başlangıcı, bir dönüm noktası, Yeni Türkiye’ye açılan kapı, demokratik tarihimizde adeta bir milat olmuştur. Aziz Milletimiz bu tercihi ile, AK Parti'yi tek başına iktidara getirirken, koalisyon dönemlerine, istikrarsızlığa, güvensizliğe, belirsizliğe son vermiş; güçlü, genç, dinamik, heyecanlı, coşkulu bir kadroyu işbaşına getirmiş, çözüm üretemeyen siyaset tarzına son vermiştir. Çağın, dünya ve Türkiye gerçeklerinin ve gereksinimlerinin gerisinde kalan siyaset anlayışını reddederek meclisin dışında bırakmıştır.

Ülkemizde bir dönüşümü gerçekleştiren 3 Kasım seçimleri ile, Türkiye'nin potansiyelini fark edemeyen, milletin arzu ve taleplerini göremeyen, dünyadaki değişimden uzak kalan ve kavrayamayan, yaşı geçmiş, heyecanı kaybolmuş, ufku daralmış siyaset tarzının üzeri 15 yıl önce bugün, milletimiz tarafından çizilmiştir. Bu seçimler rakamsal, orantısal sonuçların ötesinde, bir iktidar değişiminin ötesinde, bir zihniyet değişimini, iç politikada, dış politikada, ekonomide ve sosyal yaşamda ve hülasa hayatın her alanında sessiz bir devrimi beraberinde getirmiştir. AK Parti, 15 yıllık iktidarı süresince, siyasete üslup, seviye, heyecan, dinamizm ve coşku kazandırmıştır. İktidara geldiği günden bugüne çözümsüzlüğün bir çözüm olmadığını, çözümsüzlüğün bir siyaset tarzı olmadığını ve olamayacağını bu kadro ispat etmiştir.

Kurulduğu ve siyasi hayata adım attığı ilk andan itibaren yoksullukla, yolsuzlukla ve yasaklarla mücadeleyi kendine şiar edinmiş, milletin bağrından doğup, hiçbir zaman milletten uzaklaşmamış olan Türkiye'nin partisi AK Partiyle ülkemiz bir özgürlükler ülkesine dönüşmüştür. Milletimiz halka hizmeti Hak’ka hizmet şuuru ve ibadet anlayışı ile sürdüren AK Partiye inanmış, güvenmiş ve her seçimde desteğini artırarak sürdürmüştür.  Ak Parti ise milletten aldığı yetkiyi ve gücü; sözün, kararın ve yetkinin kaynağının millet olduğu bilinci ile ne olursa olsun hiçbir vesayet odağına geçit vermeden, eğilmeden millet adına azim ve kararlılıkla kullanmıştır. Şu kesin olarak bilinmelidir ki; AK Parti olduğu sürece hiçbir hukuk dışı güç,  hiçbir hukuk dışı örgütlenme, hiçbir çete, hiçbir ihanet şebekesi, milletin yetkisine, milletin emanetine el uzatamaz. Uzattığı anda karşısında hukuku bulur, milleti bulur, AK Parti'yi bulur. AK Parti var olduğu sürece, hiç kimse Türkiye'yi farklı mecralara, karanlık maceralara sürükleyemeyecek, kirli emellerini, kirli senaryolarını uygulama fırsatını elde edemeyecek, ülkemizi çıkmış olduğu Yeni Türkiye yolundan döndüremeyecektir. Milletimiz 15 Temmuz gecesi gösterdiği duruşu, mücadelesi ve kararlılığı ile bir destan yazmış; bu aziz milletin canını hiçe sayarak ülkesine,devletine,bayrağına,liderine ve istiklaline sahip çıktığını tüm dünyaya tescil ettirmiştir. Milletimiz şunu artık çok net olarak görüyor ki; Türkiye'nin ufku, tarihinde hiç olmadığı kadar açıktır. Türkiye'nin itibarı yükselmiştir. Türkiye, güçlü demokrasisi ve güçlü ekonomisiyle, hak ettiği, arzuladığı, özlemini çektiği seviyelere ulaşmaktadır.

Bu vesile ile başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle yad ediyor, gazilerimize acil şifalar diliyor; Ak Partimizi hizmet kervanının ilerlemesinde ve Yeni Türkiye yolculuğunda yalnız bırakmayan ve daima destekleyen aziz Milletimize şükranlarımızı sunuyor,  samimiyet ve gayretle nice hizmet dolu yıllar diliyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817