banner2779
banner2752
banner2750

MİLYONLARCA EMEKLİ İNTİBAK DAVASINA KİLİTLENDİ
 2000 yılı ve sonrasında  olanlar  müjdesi bekliyor. 2000'den önce emekli olanlara yapılan intibak zammından yararlanmak isteyen milyonlarca kişinin gözü, kulağı yargıda. Ankara 3'üncü İş Mahkemesi'nde görülen intibak davasına 13 Temmuz'da devam edilecek. Emeklilerin beklediği kararın çıkması, milyonlarca kişiye intibak zammı getirecek. 

GÖZLER MAHKEMEDE 
Davayı açan Türkiye Emekliler Derneği'nin (TÜED) Başkanı Kazım Ergün, 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara intibak verilmemesinin Anayasa'nın eşitlik ilkesine aykırı olduğu gerekçesiyle mahkemeye başvurduklarını hatırlatarak, "Zaten bilirkişinin raporu da bu doğrultuda oldu. Şimdi mahkemenin vereceği kararı bekliyoruz. İnşallah hakim de davayı Anayasa Mahkemesi'ne taşır" dedi. "Anayasa Mahkemesi de emekliler lehine karar verirse, 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara intibak kapısı açılacak" diyen Ergün, şöyle devam etti: "Bu noktada bakanlıklarla ve ilgili kurumlarla gerekli temasları kuracağız. Yasa çıkarılması için masaya oturacağız. Anayasa Mahkemesi lehimize karar verirse, zaten yasa da çıkacaktır. Emekliler tek tek dava açarak haklarını almak zorunda kalmayacak. Yasal düzenleme ile emekliler zamma kavuşacak."

BİLİRKİŞİ DESTEĞİ
Davanın 17 Mart'taki duruşmasında, bilirkişi raporu mahkemeye sunulmuştu. Bilirkişi,2000 öncesi emekli olanlara uygulanan intibakların, 2000 sonrası emekli olanlara uygulanmamasının Anayasa'nın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu belirtmişti. Emekliler, hem davanın artık karara bağlanmasını hem de kendileri lehine bir karar çıkmasını bekliyor.

kaynak: takvim

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751