banner2779
banner2752
banner2750

MİLYONLARCA KİŞİYE ÖNEMLİ UYARI! MUAYENE PARASINA DİKKAT!
 Sağlık ve sigorta konusu 78 milyonun tamamını ilgilendiriyor. Sigortası olan da olmayan da hastaneye gidince belli bir harcama yapmak durumunda. Devlet hastanelerini tercih edenler muayene başına 5 lira katılım payı ödüyor. Özelde bu tutar 12 liraya çıkıyor. Yıllık hesapta sağlık için cepten çıkan para epey yüksek. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜÎK) son açıkladığı verilere göre kişi başma ortalama sağlık harcaması 1232 lira. 
 
İki kata kadar fark
 
Özel sağlık kuruluşlarının artması, sıra bekleme derdinin az olması ve kalite algısı nedeniyle son yıllarda vatandaş özel hastanelere yöneldi. Ancak, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile anlaşmalı özel hastaneler ile üniversite ve branş hastanelerine ya da özel polikliniklere gidenler devlet hastanelerine ödedikleri paradan daha fazlasmı ödüyor. Özel hastaneler, SGK'nın ödediği ücretin üzerine yüzde 200 fark ücreti alabiliyor. 
 
5 lira yerine 63 lira
 
Örneğin; kulak-burun-boğaz hastalıklarının tedavisi için devlet hastanesine gidip muayene olanlar 5 liralık katılım payından başka bir ücret ödemiyor. Ama 'Sıra var, istediğim doktora muayene olamıyorum' diyerek özel hastaneye gidenler, 90 liraya yakın para ödemek zorunda kalıyor. Bunun 26 lirasını SGK sizin adınıza hastaneye ödüyor. Cebinizden ise 63 lira çıkıyor. Bunun da 51 lirası özel hastane farkı, 12 lirası muayene katılım payı. 
 
Kuruma göre değişiyor
 
Özel poliklinikler de tıpkı özel hastaneler gibi fark alıyor. Kulak-burun-boğaz muayenesi için ödenen tutar 77 lira. Bunun 21.60 lirasını SGK, sizin adınıza özel polikliniğe ödüyor. 
Cebinizden 43.40 lirası fark ücreti, 12 lirası katılım payı olmak üzere toplam 55.40 lira çıkıyor. Yani, sağlık sorununuza, seçtiğiniz özel, vakıf, üniversite, branş hastanelerine ve özel polikliniklere göre ücretler değişiyor. 
 
Anlaşması olmalı
 
Özel hastanelerin, tüm branşlarda SGK ile anlaşması yok. Örneğin; kalp cerrahisi, tümör cerrahisi, estetik gibi alanlarda SGK, özel hastanelerle anlaşma yapmıyor. Anlaşması yapılmayan onlarca sağlık branşı var. SGK'nm, bu tür sağlık sorunları için gösterdiği adres ise vakıf hastaneleri, kamu üniversite hastaneleri- ve eğitim-araştırma hastaneleri. 
SGK, anlaşmalarını bu kurumlarla yapıyor. 

kaynak: posta
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751