banner2779
banner2752
banner2750

MİLYONLARI İLGİLENDİREN DÜZENLEME YÜRÜRLÜĞE GİRİYOR

Artık bebeklerin ilk altını devletten. Doğum yapanlara para desteği getiren yasal düzenleme, 15 Mayıs'ta yürürlüğe giriyor. Aile Bakanlığı, 81 ilde bulunan il müdürlükleri vasıtasıyla müracatları bu tarihten itibaren almaya başlayacak. Doğum hediyesi, annelerin hesabına yatırılacak. Doğum yardımından gurbetçiler de yararlanacak. Gurbetçi aileler konsolosluklara müracat edecek. Para, yurt dışında yaşayanların Türkiye'deki banka hesaplarına yatırılacak. Yasaya göre; birinci çocuk için 300, ikinci çocuk için 400, üçüncü çocuk için 600 TL doğum yardımı yapılacak. Böylece 3 çocuk sahibi olan bir ailenin alacağı para bin 300 lirayı bulacak. Bu yardım Türk vatandaşı olan anne veya babaya, her ikisi de Türk vatandaşı ise anneye yapılacak. Doğum yardımı, belirlenen zorunlu hallerde babaya ödenebilecek. Yardım, hiçbir vergi ve kesintiye tabi tutulmaksızın ödenecek ve haczedilemeyecek. 

GURBETÇİYE DE VAR 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, doğum yapan annelere yardım sisteminin tamamlandığını, 15 Mayıs'tan itibaren başvuruların alınacağını söyledi. Yurt dışında yaşayan gurbetçilerin de bu hediyeden faydalanacağını belirtti. İslam, "Yurt dışında konsolosluklarımıza müracaat edebilecek annelerimiz. Yurt içinde de Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri ve Sosyal Hizmetler merkezlerimize müracaat edebilecekler. İlerleyen zamanda sistemlerimiz geliştikçe bu ödemeleri hastanelerde yapmak için bir takım planlar yapıyoruz" ifadesini kullandı. 

16 BİN KİŞİ ALINACAK
2 bakanlık toplam 16 bin kişiyi işe alacak. Sağlık Bakanlığı, KPSS sonuçları ile 9 bin 95kadrolu memur alımı yapacak. Adaylar KPSS- 2015/1 ile ilgili tercihlerini, 22 Haziran-1 Temmuz tarihlerinde yapacak. En fazla kadro hemşirelere ayrıldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam da, Aile Eğitimi Programı için yılın ikinci yarısında uzman alımına başlayacaklarını belirterek, "Şu anda 7 bin uzmana ihtiyacımız var. Ama bu uzmanları peyderpey alacağız" dedi.

YETİM, ÖKSÜZ ÇOCUKLARA MAAŞ
Bakan İslam; yetim, öksüz ve muhtaç asker çocuklarına bağlanacak aylığın Haziran'dan itibaren verilmeye başlanacağını duyurdu. Programın çok yeni olduğunu belirten İslam, "Yaklaşık 7-8 ayda çalışmaları tamamladık. Önümüzdeki hafta inşallah bu hizmetten faydalanacak olanlarla irtibata geçmeyi, müracaatları almayı planlıyoruz. Haziran'da ilk ödemelere başlamayı planlıyoruz. Aylık 100 TL 
maaş bağlayacağız" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751