MİNARE VAR CAMİ YOK..!

Körfez Sipahiler Mahallesi Korucuköy mevkii olarak geçen ve 30 hanenin yaşadığı yerleşim alanına, yıllar önce bir başka köyden sökülen prefabrik camii inşa edildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ise prefabrik caminin yanına minare yaptı. Daha sonra köylülerin isteği ile prefabrik cami yerine yeni bir betonarme cami yapımına başlandı. Yaklaşık bir yıl  önce caminin temeli atıldı.

İlk katın betonları ve kiriş temelleri yapıldı, ancak inşaat temelindeki sorunlar nedeniyle çalışmalar yarım kalmıştı. Camiyi yapan müteahhit ise; maddi sıkıntıya girdiği için caminin yapımına devam etmediği bildirildi. Köyüler ise minaresi olan; ancak kendisi olmayan cami nedeniyle sıkıntı çektiklerini belirterek; caminin bir an önce yapılmasını istiyorlar. Müracaat etmedikleri hiç bir yerin kalmadığını belirten köylüler; ibadet ihtiyacını köy meydanında bulunan kamuya ait hoca evinde gideriyorlar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817