banner2779
banner2752
banner2750

Minikler, dedeler ve ninelerle fidan dikti
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında bir etkinlik düzenlendi. Kandıra Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni gezen yaşlılar ve çocuklar, hep birlikte fidan dikti.

 

NİNELER, DEDELER VE TORUNLARI

Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında düzenlenen etkinliğe Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Bekir Köksal, Başkan Danışmanı Nermin Tol, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürü Mehmet Köse, Veteriner Şube Müdürü Muhammed Feyzi Karabıyık, İzmit Yarbay Refik Cesur İlköğretim Okulu Müdürü Kerim Öz, Sınıf Öğretmeni Zeynep Emiroğlu ve öğrencileri ile Kocaeli Huzurevi’nde kalan yaşlılar katıldı.

 

KUŞAKLAR ARASI İLETİŞİM

Kocaeli Huzurevi’nden yaşlılar ve Yarbay Refik Cesur İlköğretim Okulu öğrencileri, Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında kuşaklar arası iletişim temasıyla bir araya gelerek Kocaeli Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki hayvanları ziyaret etti ve merkezin bahçesine fidan dikti. Yarbay Refik Cesur İlköğretim Okulu sınıf öğretmeni Zeynep Emiroğlu, “41 öğrencilerimizle bu etkinlikte olmak bizim için çok anlamlı. Yaşlılara Saygı Haftası ve Orman Haftası kapsamında dedeler, nineler ve torunları el ele kutlama yaptık. Birlikte fidan dikimi etkinliği gerçekleştireceğiz. Büyükşehir Belediyesi’ne bu etkinliği düzenlemiş olmaları sebebiyle okulum ve öğrencilerim adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

ÜNİVERSİTELİ TEMACILAR

Kocaeli Üniversitesi Genç TEMA Vakfı Başkanı Merve Ayken de üniversiteli bir grup arkadaşıyla birlikte etkinlikte yer aldı. Etkinliğe katıldıkları için çok mutlu olduklarını ifade eden Ayken, ‘’Hayvanların burada bakımının ve tedavilerinin yapılarak tekrardan doğaya salınıyor olması vakıf adına bizi çok mutlu etti. Bize bu fırsatı veren Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu’na teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

YAŞLILAR KİTAP GİBİDİR

Dedeler, nineler ve torunlarıyla birlikte Yaşlılara Saygı Haftası münasebetiyle ağaç dikme etkinliği yaptıklarını belirten Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Bekir Köksal, hep birlikte hayvan barınağını gezdiklerini ve yaşlıların ve çocukların buradaki hayvanlarla dost olduklarını söyledi. ‘’Doğayı ve hayvanları seven insanları da sever’’ diyen Başkan Danışmanı Nermin Tol, Büyükşehir Belediyesi olarak bir etkinlik gerçekleştirildiğini belirterek, ‘’Yaşlılarımız kitap gibidir. Kitap okuyarak insanlar nasıl aydınlanıyorsa biz de yaşlılarımızın sayfalarını çevirmeliyiz, onların tecrübelerinden faydalanmalıyız” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751