banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

Minübüsçülerde başkan güven tazeledi
 S.S. 5 Nolu Minibüsçüler Kooperatifi'nin 31. Olağan Genel Kurulu, Antikkapı Restourant'ta gerçekleştirildi. 13 Nolu ve 124 Nolu Minibüşçüler Kooperatifiyle birleşmesinin ardından yapılan ilk kurulda, 13 No'lu ve 124 No'lu üyelerinde 5 No'lu Kooperatif'e üyelikleri onaylandı. 321 üyeden 309 üye nin oy kullanma hakkı bulunduğu kongrede, bundan sonraki seçimde birleşme ile bilrikte 520 üyeye çıktı.

GECİKMELİ BAŞLADI

Mevcut başkan Mustafa Kurt ve 13 No`lu Minibüsçüler Kooperatif Başkanı Hasan Öztürk'ün birlikte hazırladıkları liste ile İbrahim Cebeci'nin hazırladığı iki liste ile seçime gidildi. İbrahim Cebeci'nin listesinde de 124 Nolu Kooperatif Başkanı Güven Köysu da yer aldı.  Sabah saat 10.00'da başlaması gereken kongre hafta içi olması nedeniyle gecikmeli olarak başladı. Kongrede divan başkanlığını Halis Kolukısa, üyeliklerini ise Cemil Şahin ve Bahri Kütük yaptı

ARSA TARTIŞMASI

26 gündem maddesinin yer aldığı ve kongrede, en fazla 5 No'lu Kooperatif üyelerine ait olan 4 dönümlük arsa için yeni katılacak olan üyelerden alınacak olan katılım bedeli tartışıldı. Tartışmaların ardından yeni üyelerin biner lira ile arsaya ortak olmaları kararlaştırıldı. Yeni üyelerden elde edilecek olan 198 bin liranın ise mevcut 5 No'lu üyesi 322 kişiye dağıtılmasına karar verildi. 

TÜZÜKTE DEĞİŞİKLİK

Genel kurulda kooperatifin iç tüzüğünde Sabah saatlerinde radyo çalmak, kamera sisteminin arızasının kooperatife bildirimemesi, sürücü kılık kıyafetlerine dikkat edilmmesi, durak dışı yolcu indirmek ve bindirmek, durakta beklemek, araçlarda muavin adı altında birilerinin çalıştırılması, trafik kurallarına uymaması, alkollü araç kullanması, yolcularla tartışmak ve hakaret etmek gibi maddeler kabul edildi. 

YENİ ARAÇ İZNİ

Gündemin 18. maddesi gereğince yolcuların fazla olduğu bölgelere 12 metrelik yeni alınacak araçlarla ilgili Kurt "UKOME tarafından kooperatiflere emanet ruhsat verdi. Bu özellikle sabah ve akşam saatlerinde özelikle Umuttepe- Yenikent-Otogar gibi mevkilerde araç yetiştiremiyoruz. Bunun önlenmesi için 12 metrelik araç alabiliriz. Bunu belediyeyle protokol yaparak yapacağız. Mevcut ana harterlere koymak kaydıyla yolcumuzu daha iyi bir yerden bir yere götüreceğiz" dedi. Madde oy birliğiyle kabul edildi. 

HUZUR HAKKINA ZAM

Gündemin 22. maddesi gereğince 13 Nolu ve 124 Nolu kooperatife üye olan üyelerin oy birliği kararıyla bir ay içerisinde 5 Nolu Kooperatife kayıt yaptırmaları karara bağlandı. Gündemin 23. maddesi gereğince yönetime verilecek olan aylık huzur hakkı bin 250 liradan bin 500  lira olması oy birliği ile karara bağlandı. Birleşmelerin ardından 5 Nolu Kooperatifin üye sayısı 520 olarak oy çokluğu ile kabul edildi. 

AİDAT TARTIŞMASI

Kongrede en fazla tartışılan konulardan biri de aidatlar oldu. Tahmini bütçe orantısında yeni aidatların 230 lira + KDV olması teklifinde bulunuldu. Üyeler ise buna karşı çıktı. YApılan konuşmaların ardından aylık ücretin KDV dahil 250 lira olması kararlaştırıldı. Yeni oluşturulacak 13 kişilik yönetim kuruluna bir yıllık hizmet için olan gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi. Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından iki listenin de yönetim kurulu üyeleri üyelere tanıtıldı. 

MUSTAFA KURT- HASAN ÖZTÜRK YÖNETİM : Mustafa Kurt, Hasan Öztürk, Turhan Karakaya, Salim Sefertaş, Hakkı Yıldırım, Oktay Ata, Hasan Pehlivanoğlu, Hamit Fennibay, Metin Yiğit, Ömer Güner, Fikret Aktop, Niyazi Yağız ve Yüksel Güzeldal. 

MUSTAFA KURT- HASAN ÖZTÜRK DENETİM: Kadir Ak, İsa Can ve Saffet Karakuzu. 

İBRAHİM CEBECİ YÖNETİM: İbrahim Cebeci, Güven Köysu, Yaşar Kurt, Yusuf Canpolat, Necat Öztürk, Erdoğan Özler, Serdar Barutçu, İrfan Büyükerkek, Ahmet Şengöz, Celalettin Özen, Murat  Altunay, Turan Ddişli ve Erdoğan Kemal. 

DENETİM: Ercüment Tekerci, Fehmi Çöplü ve Önder Çitil. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826