Mısırlı sendikacılar,ı Lastik-İş Sendikası’nı ziyaret ettiler

----------------------------------------------------  
     Mısır Genel Kimya İşçileri Sendikası (GTUCUW) Lastik İş Sendikasını yakından tanımak amacıyla   davetlisi olarak ilimize geldi. 
     7 Ocak 2013 tarihinde İstanbul’a gelen, Genel Başkanı Tawfik Fawzi Başkanlığındaki 12 kişiden oluşan Mısır Kimya İşçileri Sendikası Temsilcileri , önce  Lastik – İş Sendikası  Genel Merkezini ziyaret ederek , Lastik – İş Sendikası Genel Başkanı Abdullah Karacan ve  Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleriyle tanışıp görüş alışverişinde bulundular. Lastik-İş Sendikasını tanımak isteyen konuk Mısır’lı  sendikacılara  Lastik – İş Sendikası  tarihini konu alan belgeseli de izleyerek bilgi sahibi oldular. Mısır’lı sendikacılardan oluşan  heyet Türkiye’deki programını  işyeri inceleme gezileriyle devam etti. Bu incelemelerde Gebze’de bulunan  BASF ve Türk Henkel ile  İzmit’te Türk Pirelli işyerleri ziyaret edildi. İşyerlerinde Lastik – İş sendikası  temsilcileriyle de görüşen Mısırlı sendikacılar  daha sonra  Lastik-İş Sendikası  Kocaeli Sosyal Tesislerini de gezerek burada  birlikte yemek yediler. Lastik-İş Sendikası  Genel Başkanı Abdullah Karacan’la hem sendika genel merkezinde hem de sosyal tesislerde bir araya gelen konuklar, ileriye dönük olarak sendikalar arasında işbirliğini ve dayanışmanın geliştirilmesini istediklerini belirttiler. Ayrıca Türkiye’deki işyeri ziyaretleriyle Lastik-İş Sendikası’nın sendikal deneyimlerinden önemli sonuçlar çıkardıklarını ve kendi sendikal pratiklerine bu sonuçları yansıtmak için çalışacaklarını vurguladılar. Hafta sonu İstanbul’da tarihi ve turistik yerleri ziyaret eden   Mısır Kimya İşçileri Sendikası yetkilileri dün ülkelerine dönüş yaptılar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817