Muhasebeciler 23. yıllarını kutladılar

KSMMMO Başkanı Ender Yenol, yönetim kurulu üyeleri Ali Odabaş, Mustafa Taşpınar, Yonca Yılmaz, Aylin Küçük, Remzi Özcan, Mehmet Balimre törende hazır bulundu. Oda Başkanı Ender Şenol, il düzeyinde 774 bağımsız, 539 bağımlı, toplam 1313 kayıtlı üyesi, 465 fiili aday, 682 stajyer adayı olmak üzere 1147 stajyeri, çalışanları ve aileleriyle birlikte 5-6 bin kişiyi bulan bir camia olarak Kocaeli Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odasının TÜRMOB ailesinin 10 ncu sıradaki birimi olduğunu ifade etti.

Şenol, “Bugün, ticaret, sanayi ve hizmet sektörünün defterini tutan, finansal tablolarını hazırlayan, bunların yanı sıra muhasebe ile ilgili konularda inceleme, tahlil, denetim, tasdik, repor, tahkim, bilirkişilik ve benzeri işleri yapan meslektaşlarımız ağır iş yükü altında, büyük sorumluluk gerektiren bir zeminde hayatta kalma mücadelesi veriyor. Bir yandan haksız rekabetle boğuşan, öte yandan kurumsal yapılarını kurma çabası içindeki meslektaşlarımız şimdi yeni sorunlarla karşı karşıyadır dedi. Şenol şöyle devam etti:

“-Ülkemizin ticari yaşamını ve sayıları yarım milyonu aşan işletmeyi rekabet, şeffaflık ve denetlenebilirlik anlamında doğrudan ilgilendiren, şirketlerde demokrasi ve uluslar arası ticari hayatın parçası olma ideallerinin gerçekleştirilmesine katkı sağlayacak olan bağımsız denetimde gelinen aşama üzüntü vericidir. Bağımsız denetim konusunda yapılan son dakika düzenlemeleri nedeniyle de meslektaşlarımız hem hayal kırıklığı hem de büyük tepki içindedir. Mesleki örgütlerimizin pasifize edilmesi, adeta yok edilmesi anlamına gelebilecek girişimler, KGK’nın yayınlandığı onca sayfa ve 51 maddeden oluşan Bağımsız Denetim Yönetmeliğinde bir kez dahi TÜRMOB’un adını geçmemesinden de açıkça görülmektedir. Kaldı ki yeni Türk Ticaret Kanonunun 400 ncu maddesinde bağımsız denetimin YMM ve SMMM’ler tarafından yapılacağı hüküm altına alınmış olup, bunların tamamı TÜRMOB çatısı altında bulunan odaların üyeleridir.”

Kocaeli Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası üyeleri, daha sonra Vali Ercan Topaca’yı makamında ziyaret ettiler. Oda Başkan Şenol, Vali Topaca’ya şık bir plaket takdim etti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817