Muhtar Şok Oldu ...

Körfez Sipahiler Köyü Muhtarı Şerif Ali Kaya, ihbarları görmek için gittiği İlçe Nüfus Müdürlüğü’nde bir günde 30 kişinin köyüne taşındığını, inşaatın bile adres olarak gösterildiğini öğrenince şoka girdi.

Konuyla ilgili olarak alınan bilgiye göre, 1 Ocak 2019 tarihinden sonra özellikle köylere nüfus kaydırmaları başladı. Yapılan şikayetler üzerine muhtarlar toplanarak İlçe Nüfus Müdürlüğü’ne gittiler. Burada yapılan ilk belirlemeye göre ilçedeki köylere yaklaşık olarak 50 kişinin son günlerde adres kaydırması yaptıkları görüldü.

Körfez Sipahiler Köyü Muhtarı Şerif Ali Kaya, bir günde 30 kişinin köyüne taşındığını görünce şok oldu. Muhtar Kaya, “Bana rakip olan muhtar adayı bile kendisini köye taşımış ve inşaatı adres olarak göstermiş. Bir aile dolusu insan inşaatı adres olarak göstermişler ve adres taşımışlar” dedi.

Körfez İlçe Kaymakamı Hasan Hüseyin Can, şikayetler üzerine incelemelerin başlatıldığını belirterek, “Yapılan şikayet üzerine nüfus müdürlüğü tespitleri sağlayıp, jandarma ve ya polise bildiriyor. Eğer gösterine adres oturulmayacak durumda metruk bina, inşaat ya da boş arsa ise gerekli işlem yapılıyor” dedi.

İnceleme sonrasında suçlu bulunan kişilere 1200 lira, adres kaydırttığı belirlenen muhtar ya da muhtar adayına da aynı miktarda para cezasının yazılacağı belirtiliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817