banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

Muhtarlar Bağımlılıkla Mücadele Konusunda Bilgilendirildi

 

Kocaeli Bağımlılıkla Mücadele ve Rehabilitasyon Derneği organizasyonu ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğin de madde, tütün ve teknoloji bağımlılığına ilişkin Sekapark Maide Restoran da önceki gün düzenlenen 1.Etap Bağımlılıkla Mücadele Bilgi, Deneyim Paylaşımı Etkinliğine , Kocaeli Bağımlılıkla Mücadele ve Rehabilitasyon Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İnşaat Mühendisi Ömer KARATAŞ, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Lütfi EFİL, Türkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şube Başkanı Vedat YOLDAŞ, İstanbul Muhtarlar Federasyonu Başkanı Kadir DELİBALTA, Kartepe Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin TÜRKER, Kocaeli Bağımlılıkla Mücadele ve Rehabilitasyon Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Kocaeli Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Adem Çakır ve 12 ilçe mahalle muhtarları katıldılar.

Kocaeli Muhtarlarına 1.Etap Bağımlılıkla Mücadele Bilgi, Deneyim Paylaşımı Etkinliğinde bağımlılıkla mücadelenin Türkiye'nin en önemli sorunlarından biri olduğu aktarıldı.

Bağımlılık konusunda risk düzeyi yüksek mahalle muhtarlarını bilgilendirmek istedik

Dernek Başkanı Ömer Karataş yapmış olduğu konuşmada, ‘’Valiliğimiz başta olmak üzere ilgili kurumlar sorumluluklarını yerine getirmektedir. Ancak bu toplumsal sorun tüm kesimlerin güçlü işbirliğiyle yürütülecek çalışmalarla çözümlenebilir. Mahallelerimizde yaşayan insanlarımızın sözcüsü olan muhtarlarımızla toplantı yapmanın, oradaki halka ulaşmanın en doğru yolu olduğunu biliyoruz. İnsanlar mahallelerindeki her türlü olumsuzluklarda ilk olarak muhtarlara başvuruyor. O anlamda muhtarlardaki bilincin artırılması, çözüm sunabilme kapasitesini de arttıracaktır. Toplumun geleceğini, gençlerimizin geleceğini karartabilecek kötü alışkanlıklarla mücadele için de bilgilendirmelerin çok önemli olduğunu düşünüyoruz.

Mahalle muhtarlarına verilen seminerler ile hedeflediğimiz, mahallelerimiz de muhtarlarımızın destek, katkı ve yönlendirmelerinden faydalanılarak toplumun her kesimine ulaşılması ve toplumsal yapıya katkı sağlanmasıdır. Bugün burada 1. Etap muhtarlarımızla toplandık. Bundan sora da muhtarlarla görüşmelerimiz devam edecek.’’ dedi.

 

Çocuklarımızın Bağımlılıktan Kurtulması Muhtar olarak yaptığım en anlamlı çalışmadır

Program, İstanbul Muhtarlar Federasyonu Başkanı Kadir Delibalta’nın konuşması ile devam etti. Delibalta; ‘Ümraniye de başta kaymakamımızın desteği olmak üzere, muhtarlarımız ve mahalle halkımızla birlikte bağımlılıkla mücadele konusunda çok önemli yol kat ettik. Ümraniye’deki  tecrübemizi siz muhtar arkadaşlarımızla paylaşmam istendi. Çalışmalarımızı muhtar arkadaşlarımla paylaşmak ve bu çocuklarımızın bağımlılıktan kurtulmasına vesile olmak muhtar olarak yaptığım en anlamlı çalışmadır.’’ Dedi.

Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü, Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı uzman personeli tarafından bağımlılıkla mücadelede koruyucu ve önleyici hizmetler hakkında bilgilendirmelerin yer aldığı program daha sonra 12 ilçeden gelen mahalle muhtarlarının talep ve önerilerinin dinlenilmesi ile devam etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826