MUHTARLAR DERİNCE'DE BULUŞTU
 Toplantıya Derince ev sahipliği yaptı

Halka daha iyi hizmet vermek ve mahallelere yapılacak çalışmalarda koordinasyonun sağlanması amacıyla her ay farklı bir ilçenin ev sahipliğinde gerçekleşen muhtarlar buluşmasına bu kez Derince ilçesi ev sahipliği yaptı. Yenikent Mahallesi’nde yer alan Recep’in Yeri’nde gerçekleşen muhtarlar toplantısına Derince Kaymakam Vekili Hasan Hüseyin Can, Derince Belediye Başkan Vekili Nurettin Işık, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Muhtarlıklar Şube Müdürü Ufuk Atabay, Derince Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Karadeniz ve ilçe muhtar dernek başkanları yoğun ilgi gösterdi.

 

Yedinci kez bir araya geldiler

Toplantıda ilk konuşmayı yapan Derince Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Karadeniz, “Bu toplantılarımıza ilk olarak Başiskele ile başladık bugün 7’ncisini Derince’de icra ediyoruz. İnşallah 12 ilçemizde de bu toplantıları düzenleyeceğiz. Bizim burada muhtarlar olarak amacımız sorunları masaya yatırarak, ilgililere iletip bunun çözümünü sağlamak. Ayrıca bu toplantı vesilesiyle 15 Temmuz sürecine de değinmek istiyorum. İstiklal savaşından bu yana hiç bu kadar daha tehlikeli bir ortamdan geçmedik. Dost gibi gözüken ülkeler düşman çıkıyor. Hem içerde hem dışarda düşmanlarımız var. İnşallah bunları da birlik, beraberlik içerisinde hayırlısıyla atlatacağız” dedi.

 

“Harikalar Sahili örnek oldu”

Derince Belediye Başkan Vekili Nurettin Işık ise konuşmasında Derince ile ilgili genel bilgiler vererek, “Yaklaşık 140 bin nüfusa sahip olan ilçemizde 10’u merkez 7’si köylerimizden oluşan 17 mahalle muhtarımız ile ilçemize hizmet veriyoruz. Sizin de bildiğiniz gibi geçmiş yıllarda yaptığımız Derince tüneli Kocaeli’nin ilk battı çıktısı. Daha sonra Harikalar Sahili yapıldı. Burası da Türkiye’de örnek bir proje oldu. Yine mahallelerimizi birbirine bağlayan 20 metrelik alternatif yollar yapılmaya başlandı. Körfez’i İzmit’e bağlayan alternatif yollar oluşturuldu, viyadükler yapıldı. Şu anda sahilde Yelken Kafe adını verdiğimiz yine çok önemli bir projemiz var. Bu projemiz tamamlandığı zaman Derince sahili bölgenin çekim merkezi olacaktır” dedi.

 

“Düzenlemelerden son derece memnunuz”

Programda son konuşmayı yapan Derince Kaymakam Vekili Hasan Hüseyin Can ise “Muhtarlarımız bulundukları pozisyon itibariyle demokratik hayatın başlangıç noktaları olmaları bakımından,son dönemde kendileriyle ilgili çeşitli yasal düzenlemeler yapıldı. Böylece muhtarlarımızın devletimizin en alt kademesinden en üst kademesine kadar irtibatını sağlayacak bir mekanizma oluştu. Devletimizin öngördüğü ve hayata geçirdiği bu yapılanma demokratik hayatımızda muhtarlarımızın taşıdığı öneme binaen onları ön plana çıkartan faydalı bir çalışma olmuştur. Biz kurumlarımızda muhtarlarımızın, vatandaşlarımızla münasebetlerini ortaya çıkartan yapıdan kaymakamlık olarak son derece memnunuz” diyerek görüşlerini ifade etti.

 

Katılımcılar fikir alışverişinde bulundu

Kaymakam Can, sözlerini, “Toplantının Derince ilçemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Burada dile getirilecek hususlar en iyi şekilde değerlendirilecek ve çözüme ulaştırılacaktır” diyerek noktaladı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Muhtarlıklar Şube Müdürü Ufuk Atabay ise konuşmasında Büyükşehir Belediyesi olarak yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi vererek, müdürlükteki işleyişi aktardı. Dernek başkanlarının ilçelerde yaşanan genel sorunları aktardığı toplantıda, sıkıntılarla ilgili çözüm önerileri geliştirildi. Katılımcıların fikir alışverişinde bulunduğu toplantı, istişarelerin ardından gelecek ay farklı bir ilçede yapılmak üzere noktalandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817