MUHTARLAR DOĞAN’A TEŞEKKÜR ZİYARETİNDE BULUNDU

Yoldaş, Başkan Doğan’a muhtarlar günü nedeniyle yurdun dört bir yanından binden fazla muhtarı İzmit’te ağırladığı için teşekkür ederek” 3 yıl önce başlattığınız muhtarlar günümüzü her geçen yıl daha da büyüterek kutladık. Bu yıl, yine daha önce yapılmayanı yaparak ilk defa Türkiye’nin 81 ilinden gelen muhtar arkadaşlarımızla bir araya gedik.   Gerçekten çok büyük ve çok güzel bir organizasyon oldu.  Misafirimiz olan muhtarlarımız geçirdikleri güzel günleri ve etkinlikleri şehirlerinde anlata anlata bitiremiyorlar. Böyle bir organizasyonu düzenlemek kolay değil, her belediyenin altından kalkabileceği bir etkinlikte değil. Bizlere her zaman değer veren Başkanımıza ne kadar teşekkür etsek azdır ” dedi

Başkan Doğan da muhtarlara ziyaretleri için teşekkür ederek” ben muhtarlarla ilgili görüşümü daha belediye başkanı olmadan açıklayan biriyim. Görüşlerimizi çok açıklıkla ifade ettik ve yaklaşık 8 yıldır muhtarlarımıza yaptığımız sayısız hizmetle bunu devam ettirdik. Yıllar önce başlattığımız bir etkinliği devletimizin resmi makamlarının da tescillemesi bizi inanılmaz mutlu etmiştir.

 

TÜRKİYE’DE BÜYÜK YANKI UYANDIRDI

 

Türkiye muhtarlar günü İzmit buluşması programımız tüm Türkiye’de büyük yankı uyandırdı. Çünkü hükümetimizin ilan ettiği 19 Ekim Muhtarlar Günü Türkiye çapında, bu kadar geniş kapsamlı sadece şehrimizde bizlerin ev sahipliğinde kutlandı. Şehrimizde böylesine büyük ve başarılı bir organizasyonu gerçekleştirebildiysek bu başarı ortak bir başarıdır. İzmit Belediyesi olarak farkımızı ve gücümüzü gösterdik Türkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şube Başkanımız ve siz değerli yönetimine de organizasyondaki önemli katkılarından dolayı teşekkürü bir borç biliyoruz.

 

İNŞALLAH, CUMHURBAŞKANIMIZI DA BAŞBAKANIMIZI DA MİSAFİR EDECEĞİZ

 

Organizasyonumuzun geri dönüşleri de çok güzel oldu. Birçok belediye başkanımız arayarak örnek etkinliğimiz için bizi kutladılar. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha büyüğünü, daha güzellerini de yapacağız.  Önümüzdeki yıllarda inşallah Başbakanımızı, Cumhurbaşkanımızı da misafir edebileceğimiz organizasyonlar gerçekleştiririz.

 

SİZ HERKESİN MUHTARI, BİZ HERKESİN BELEDİYE BAŞKANIYIZ

 

Ben, İzmit Belediye Başkanı olduğumda sizlerle yaptığım ilk toplantıda “ rozetlerimizi çıkarıyoruz, siz herkesin muhtarısınız, ben de herkesin belediye başkanıyım. İşimiz, hangi siyasi görüşte olursa olsun mahallemize en iyi şekilde hizmet etmektir” demiştim. Bu süreç içerisinde çok şükür ki, muhtarlarımız farklı siyasi görüşlerin etkisinde kalmadan bu söylediğimiz çizgide mahallerine hizmet ettiler. Belediye Başkanı olarak biz de, hiçbir siyasi görüş ayrımı yapmaksızın şehrimizin her bir noktasına hizmetlerimizi sunmak için gayret gösterdik” şeklinde konuştu.

 

AYRIM YAPMADAN HİZMET EDİYORUZ

 

Son zamanlar bazı siyasi partilerin özellikle bazı muhtarlara siyasi simgeler vererek, siyaset yaptırmaya çalıştıklarına da değinen Doğan  “Yahya Kaptan mahallemizle ilgili bir siyasi partinin il başkanının yaptığı açıklama son derece talihsiz ve yanlıştır. Herkes biliyor ki bizler, hiçbir muhtarımıza ayrım yapmadan hizmet veriyoruz.  2009 yılından itibaren haftada en az iki gün muhtarlarımızla birlikte mahallerimizi karış karış dolaşıp, vatandaşlarımızın isteklerine yerinde çözümler üretiyoruz. Her ay düzenli şekilde muhtarlarımızla bir araya gelip onları dinliyoruz.  Diğer taraftan da,  muhtarlarımıza sosyal ve kültürel katkılar sağlayacak etkinlikler organize edip, görgülerini ve ufuklarını arttırmak amacıyla yurtdışı gezileri düzenliyoruz. Ayrıca bütün muhtarlıklarımızın olduğu gibi Yahya Kaptan Mahalle muhtarlığımızın da elektrik, su giderlerini, kırtasiye ihtiyaçlarını belediyemiz tarafından karşılıyoruz. Yahya Kaptan Mahalle muhtarlığının  bilgisayar ve  tüm mobilyalarını da biz sağladık

Yahya Kaptan mahallesi bizim dönmemizde sayısız hizmet aldı.

 

MUHTARLARI SİYASETE ALET ETMEYİN

 

Bizim sorumluluğumuzda olan ve bizden hizmet bekleyen 102 mahallemiz var. Hiçbir ayrım yapmaksızın hepsine hizmetlerimizi götürüyoruz. Yahya Kaptan mahallesine ve mahalle muhtarına yönelik açıklamalarda bulunan il başkanına önerim, siyaseti biraz daha büyük alanda yapsınlar. Bunlardan bir şey çıkmaz, bunlar küçük siyasi manevralardır. Gelin muhtarlarımızı siyasete alet etmeyelim. Yapılan bu durum hem muhtarımıza hem de mahallemize zarar vermektedir Özellikle de muhtarlara yönelik çalışmalarla Türkiye ye örnek olmuş bir belediye başkanına bu tarz atıflarda bulunmak kendisine hiçbir şey kazandırmaz. Gerçekten muhtarı düşünüyorlarsa ve  yardım ermek istiyorlarsa kendi siyasi çizgilerinde olan  Yahya Kaptan üst yönetimiyle konuşup, anlaşıp, muhtara yer tahsisi yapsınlar. Biz her türlü ihtiyaçlarını karşılıyoruz, onlarda yer konusunda yardımcı olsunlar” şeklinde konuştu.

Ziyarette Belediyenin Muhtar Müdürlüğü Koordinatörü ve aynı zamanda Belediye Meclis Üyesi olan Mehmet Çetin de hazır bulundu

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817