MUHTARLARIN BİLGİSAYARLARI YENİLENİYOR
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 2006 yılından beri devam ettirilen proje kapsamında muhtarların bilgisayarlarının yenilenmesi için 2 Temmuz’da ihaleye çıkılıyor. 2006 yılından bu yana muhtarlara bilgisayar desteği başta olmak üzere teknik ve yedek parça dahil her türlü desteği veren Büyükşehir Belediyesi, 2 Temmuz’da yapılacak ihale ile muhtarlara 490 adet son teknolojiye sahip bilgisayar alımı yapacak.

MUHTARLIKLARDA KESİNTİSİZ İLETİŞİM

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Bilgi Teknolojileri Şube Müdürlüğü tarafından yapılacak ihale öncesi AR-GE çalışmaları tamamlandı ve ihale için 2 Temmuz tarihi belirlendi. Muhtarlıklara ücretsiz internet desteğinin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi yerinde ve uzaktan olmak üzere her türlü desteği de muhtarların hizmetine sunuyor.

 

2011 YILINDA 260 ADET BİLGİSAYAR YENİLENMİŞTİ

2006          yılında başlayan proje kapsamında ilk dağıtılan bilgisayarlar 2011 yılında teknolojik ömrünü tamamladığı gerekçesiyle yenileri ile değiştirilmişti. Ancak bu defa muhtarlar tarafından kullanılan tüm bilgisayarlar yenileri ile değiştirilecek ve son teknoloji i5 işlemci performansına sahip bilgisayarlar muhtarların kullanımına sunulacak.

 

VATANDAŞLARA AİT VERİLER PROGRAMA GİRİLİYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından geliştirilen yazılım Elektronik Muhtarlık Otomasyon Sistemi(EMOS), Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi (MERNİS) muhtarlar tarafından kullanılan yazılımlar sayesinde vatandaşların adres ve nüfus bilgilerinin elektronik ortama aktarılması ve kamu hizmetlerinin hızlı ve etkin bir şekilde sunulması sağlanıyor. Muhtarların mahallelerindeki vatandaşlara ait verileri güncel ve sağlıklı bir şekilde girebilmek amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından her türlü desteği alan muhtarlar son olarak da yeni bilgisayarlarıyla çalışacaklar.





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817