MÜJDE! HERKESE DESTEK GELİYOR
 AK Parti, 1 Kasım seçimleri için vatandaşın karşısına, ekonomik ve sosyal alanda somut adımlarla çıktı. Gelir dağılımındaki dengesizliği asgariye indirmek, işgücüne katılımı artırmak için yeni yılda önemli adımlar atmaya hazırlanıyor. 

TALEBE GÖRE KURS 
'İşgücü Piyasasının Etkinleştirilmesi' dönüşüm programı, seçimden hemen sonra yaşama geçirilecek. Yeni 'sosyal paket'te gençlere finans danışmanlığı, çifte emekliliğe teşvik, emekliye iş, çalışana destek, iş arayana istihdam imkanı var. Toplumun geniş bir kesimini ilgilendiren sosyal paketteki bazı düzenlemeler şöyle: 

 İleri yaşlardakiler için uygun istihdam olanakları yaratılacak. İŞKUR uzun çalışma yaşamını desteklemek için emekliye de uygun iş konusunda yardımcı olacak. 

 İŞKUR; bilişim, inşaat gibi lokomotif sektörlerde işgücü taleplerini tespit ederek yeni kurslar açmaya başlıyor. Kendi işini kurmak isteyen gençlere finansal danışmanlık hizmeti verilecek. 

ESNEK ÇALIŞMA 
Herhangi bir işte çalışmayan, bilgisayara, yazılıma ilgi duyan gençlere fırsat kapısı açılıyor. İŞKUR, yazılım eğitimine başlarken, TÜBİTAK da destek verecek. 

 İşgücü piyasalarına esneklik sağlayan çalışma biçimleri mevzuata ekleniyor. 

 İşgücü programlarının kapsamı genişletilerek, özel sektör işletmelerinde eğitim birimleri kurulması teşvik edilecek. 

 Sektörel katkısının yanı sıra tasarruf eğilimini güçlendirecek tamamlayıcı emeklilik desteklenecek. Koruyucu, önleyici sağlık hizmetlerinin geliştirilmesine, yaygınlaştırılmasına katkı sağlanacak. 

 10 yıl önce 23 olan özel istihdam bürosu 396'ya ulaşırken, ikiye katlanacak. 

 
lerin mesleki, kişisel sorunlarını fark etmeleri ve iş ortamına daha iyi uyum sağlamaları sağlanacak. Meslek edinme, iş arama ve bulmada birebir, kişiye özel ve yakından takip sistemi ile uzun süreli işsizlik de önlenmiş olacak.

 Kaliteli ve hesaplı kreş imkanları yaygınlaştırılırken, meslek kursuna katılan ev kadınları da nefes alacak. Meslek sahibi olmak isteyen ev kadınlarının çocuklarına da kurs süresince ücretsiz bakılacak.

 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, İŞKUR'la birlikte istihdam için sahaya inecek. Sosyal yardım alan 18-45 yaş arası çalışabilir kişiler meslek kurslarına kaydedilerek, uygun işlere yönlendirilecek.

ÖZEL SEKTÖRE DESTEK
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, seçim beyannamesinde yer alan asgari ücretin bin 300 liraya çıkarılacağı vaadine ilişkin, "Asgari ücreti özel sektör veriyor. Bazı düşük katma değerli sektörler var, bu sektörler zorlanabilir. Dünyaya açık bir ülkeyiz, bu da bir maliyet unsuru" diyerek, bu nedenle etkilenebilecek sektörlere de bir takım destekler vereceklerinin altını çizdi. Şimşek, "Onları nasıl daha rafine hale getirebiliriz, bakacağız" dedi.

kaynak: takvim
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817