MÜJDE! İŞÇİNİN ÜCRETİ ARTTI
 Asgari ücret 1 Ocak'tan itibaren net bin 300 lira oldu. liler, zamlı Ocak ayılarını Şubat'ta ceplerine koyacak. Ancak işçinin eline geçecek para, evli olup olmamasına, eşinin çalışıp çalışmamasına, çocuk sayısına göre farklılık gösterecek. Asgari ücretli; bekar ise bin 300, evli ve çocuksuz ise bin 325, 1 çocuklu ise bin 344, 2 çocuklu ise bin 362 lira alacak. Asgari ücret hesabında her yıl Asgari Geçim İndirimi maaşın içinde bulunuyor. Her yıl olduğu gibi bekar bir işçinin AGİ'si bu yıl da asgari ücretin içinde. 

ÇOCUK SAYISI BELİRLEDİ 
Böylece bekar bir asgari ücretli bin 300 lira 99 kuruş ücret alacak. Evli ve eşi çalışmayan bir işçi için AGİ 148 lira 23 kuruşa çıktı. Bu rakamın 123 lira 53 kuruşu asgari ücret hesabı içinde olacak. Kalan miktar ise asgari ücrete eklenip verilecek. Evli, eşi çalışmayan bir işçinin alacağı ücret bin 344 lira.



kaynak: takvim
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817