banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

Müsiad Ecdad Geleneğini Devam Ettiriyor

Konuyla alakalı yazılı açıklamada bulunun MÜSİAD Kocaeli Başkanı İsmail Uslu açıklamasında şu sözlere yer verdi;

 ‘Bu mübarek günlerde insanımızın derdiyle dertlenmek, halkımıza olan sorumluluğumuzu yerine getirmek adına, MÜSİAD Kocaeli Şubemizin kıymetli işadamlarının destekleriyle Osmanlı’dan günümüze tevasür eden Zimem Defteri Geleneğini gerçekleştirdik. Elimizdeki imkanlar dahilinde Kandıra ve Kartepe’nin ihtiyaç sahibi mahallelerindeki bakkallarına giderek 25 ailenin Veresiye defterlerindeki borçlarını ödeyerek defterleri satın aldık.

Bu kadim geleneği özel kılan noktalardan biri, “Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek” Hadisi Şerif’ine sadakatle, borçlu ile borcu ödeyen kişinin birbirlerini görmemeleri, bilmemeleri olmaktadır. Günümüzde bu güzel geleneğin devamlılığına katkı sunarak var olan ihtiyacın giderilmesine vesile olmak MÜSİAD olarak bizleri gururlandırmanın yanında, yardımlaşma ve dayanışma ruhunun yaşatılması bakımından da umudumuzu güçlendirmektedir. Bu vesile ile bu uygulamaya katkı sağlayan kentimizin işadamlarına teşekkür ediyor, Cenab-ı Allah’tan yapmış oldukları hayırları kabul etmesini niyaz ediyorum. Rabbim bu ve bunun gibi uygulamalarla gelecek nesillere dayanışma ve yardımlaşma ruhunu aktarabilmeyi bizlere nasip etsin.’

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826