Musiki Cemiyetinden Türk Sanat Müziği resitali
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Musiki Derneği Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde Bahar Konseri verdi. Sevilen eserlerin seslendirildiği konserde koroya protokol de eşlik ederek birlikte şarkı söyledi.

 

PROTOKOL İLGİ GÖSTERDİ

Sunuculuğunu Ferit Kanyılmaz, şefliğini Erdinç Çelikkolun yaptığı konserde, Türk Sanat Musikisinden farklı eserler sunuldu. Konsere Vali Yardımcısı Ekrem Erdoğan, KOÜ Rektörü Prof. Dr. Saadettin Hülagü, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, Kent Konseyi Başkanı Abdullah Köktürk, KOÜ’ den Prof. Dr. Zafer Cantürk ve çok sayıda sanatsever katıldı.

 

BAHAR COŞKUSU GELDİ

Konserin ilk bölümünde Hüzzam makamındaki musiki eserleri dinleyenlerden alkış aldı. İkinci bölümde ise Hicazkar, Hüzzam, Kürdili Hicazkar, Hicaz, Muhayyer, Uşşak, Nihavend, Mahur Marş makamlarında kadın bestekarların eserleri sunuldu. Konser sonunda konuşma yapan Vali Yardımcısı Ekrem Erdoğan ‘’ Mart geçti, Nisan geçti, kış devam ediyor, ama bu salona bahar geldi. İçimize bahar coşkusu geldi. Göreve başlayalı 6 ay oldu. Ben ilk defa musiki derneğinin konserini izledim. İyi ki gelmişim.’’ dedi.

 

SANATA DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş ise ‘’ Böyle güzel bir programa vaktinizi ayırarak katıldığınız için teşekkür ediyoruz. Sanatın her alanında olduğu gibi, musiki alanına da Büyükşehir Belediyesi olarak destek olmaya devam edeceğiz. Verdiğimiz desteğin karşılığını aldığımızı bugün bir daha müşahede ettim.’’ diye konuştu.

 

PROTOKOL EŞLİK ETTİ

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Saadettin Hülagü de ‘’Satırlardan sadırlara işlenen bu güzel günde, gönül telimizi titrettiniz. Çok teşekkür ediyorum.’’ diye konuştu. Program sonunda protokol de koroya dahil olarak şarkı söylemesi geceye renk kattı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817