banner2779
banner2752
banner2750

MÜSLÜMAN BİLGİNLERİ ATÖLYELERİNE YOĞUN İLGİ
  

Kocaeli Bilim Merkezi, okulların tatile girmesiyle birlikte ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik olarak düzenlediği atölyelerde eğitim devam ediyor. “Müslüman Bilginleri Keşfedin” sloganıyla düzenlenen atölyelerde İslam dünyasında önemli keşifleri olan 8 bilim adamının keşiflerinin anlatıldığı atölyeler var. İlk ve ortaokul öğrencilerine yönelik açılan atölyelere katılım oldukça fazla.

 

HAFTANIN 6 GÜNÜ ATÖLYE VAR

Müslüman bilim adamlarının tarihte önemli icatlar yaptığı fakat günümüzde pek az kişinin tanıdığı bilim adamların tanıtıldığı atölyeler haftanın altı günü devam ediyor. Atölyelerde hem Müslüman bilginler tanıtılıyor hem de buluşları öğrencilere öğretiliyor. 18 Haziran’dan başlayan atölyelere şu ana kadar 350 öğrenci katıldı.

 

ATÖLYELERE KATILIN MÜSLÜMAN BİLGİNLERİ TANIYIN

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Müzeler Şube Müdürlüğü’ne bağlı olarak hizmet veren Kocaeli Bilim Merkezi tarafından düzenlenen atölyeler 18 Temmuz’a kadar sürecek. 11.00-12.00 ve 14.00-15.00 saatleri arasında eğitim veren atölyelerde Müslüman bilim adamlarının bilim dünyasına yaptıkları katkı uygulamalı olarak öğrencilere aktarılıyor. Atölyelere kayıt Bilim Merkezi’nin 325 75 59 nolu telefonundan yapılıyor. Haftanın altı günü devam eden atölyeler için daha fazla bilgi www.kocaelibilimmerkezi.com sitesinden edinilebilir.

 

8 ATÖLYE VAR

Abbas Bin Firnas’la İlk Uçuş Atölyesi: Uçmayı başaran ilk insan olan Abbas Bin Firnas’ın çalışmalarının anlatıldığı atölyede uçak modeli tasarlanıyor.

Uluğ Bey’in Gökkubesi Atölyesi:15. Yüzyılın en büyük astronomu Uluğ Bey’in kurduğu Semerkand rasathanesinden bilgiler verilerek el planeteryumu yapılıyor.

El Cezeri’nin Makineleri Atölyesi: El Cezeri’nin mühendislik alanında yaptığı çalışmalar anlatılarak keşfettiği Krank Mili modellemesi yapılıyor.

El Biruni ile Zaman Ölçümü Atölyesi: El Biruni’nin astronomi alanına yaptığı katkılar anlatılarak güneş saati örneği yapılıyor.

El Razi’nin Sihirli Deneyler Atölyesi: El Razi’nin kimya alanında yaptığı çalışmalar kimya deneyleri yapılarak anlatılıyor.

İbn-i Nefis’in Kan Hücreleri Atölyesi: Kan dolaşımını ortaya çıkaran İbn-i Nefis’in yaptığı çalışmalar anlatılarak Kan Hücresi Modeli yapılıyor.

El Zehravinin Kemik Atölyesi: Kemik Cerrahı El Zehravi'nin Tıp alanında yaptığı katkıları gösteriliyor.

İbnü’l Heysem’in Aynaları Atölyesi: Optik biliminin kurucusu olan İbnü’l Heysem’in icadı olan periskopun modellemesi yapılıyor.

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751