Mustafa Armağan Tarihimize Işık Tuttu

 

Körfez Belediyesi Yarımca Kültür Merkezinde düzenlenen  etkinliğe; Körfez Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu, Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan ve eşi Ayşe Pehlivan, İl Genel Meclisi Üyesi  Ahmet Yağız,  Milli Eğitim Müdürü Hurşit Ekinci, Nüfus Müdürü Muazzez Aslan,Tarım İlçe Müdürü Semra Koşumcu, Körfez Belediye Başkan Yardımcıları Selattin Kabadayıoğlu, Musa Yüksel, İsa Taş, Muhtarlar Derneği Başkanı Engin Öztürk, siyasi parti temsilcileri,belediye meclisi üyeleri, muhtarlar ile vatandaşlar katıldı.

 

TARİHTEN KAÇILMAZ

 

Tarihçi Yazar Mustafa Armağan, tarih denilen alanın doğru ve yanlışlarının çok kolay iç içe geçebildiğini, tarihin öneminin de bundan kaynaklandığını, gerçekleri tespit etmenin ve öğretmenin hayati önem taşıdığını söyledi. Osmanlıdan günümüze taşınan bir çok esere dikkat çeken Armağan, “ileriki yıllara biz ne bırakabileceğiz? Şunu unutmayalım ki tarih karşısında sadece yargıç değiliz,aynı zamanda sanık sandalyesine de oturacağız.” dedi.Armağan “Cumhuriyet öncesi tarihimizle,cumhuriyet tarihimizi doğru bir şekilde birleştirmeliyiz.Tarihi doğru anlatmaz isek tarihe güven kalmaz.” diye konuştu.Yabancıların hayali tarihini bile abarttığına dikkat çeken Armağan “Kral Arthur’un yaşayıp yaşamadığı bile belli değil.Kalıntısı yok.Ama büyük Arthur diye gözümüze sokuyorlar.Fakat biz büyük tarihi mirasa ve gerçekten şanlı padişahlara sahip olmamıza rağmen sahip çıkamıyoruz” dedi. Konuşmasının sonunda Başkan Pehlivan’ı kutlayan Mustafa Armağan “Belediyelerde kültürel etkinliklerin önemli olduğunu, bu kapsamda da tarihin insanlara anlatılmasına imkan sağlanması gerektiğini ve  sayın başkanın bu çabasını çok önemsediğini” söyledi. Konferans sonunda Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan tarafından Tarihçi Yazar Mustafa Armağan’a çiçek takdim edildi. Armağan daha sonra kitaplarını imzaladı.

38 KİTABI YAYIMLANDI

Tarihçi Yazar Mustafa Armağan’ın; Osmanlı’nın Mahrem Tarihi, Gülün Fethi-Fatih Sultan Mehmed, Büyük Osmanlı Projesi, Efsaneler ve Gerçekler, Osmanlı’yı İmparatorluk Yapan Şehir: İstanbul, İslam ve Bilim Tartışmaları, Yakın Tarihin Kara Delikleri/Küller Altında Yakın Tarih2, Küller Altında Yakın Tarih, Abdülhamid’in Kurtlarla Dansı, Alev ve Beton, Bulutları Delen Kartal, Düşüncenin Gökkuşağı Cemil Meriç, Gelenek ve Modernlik Arasında, İnsan Yüzlü Şehirler, Ufukların Sultanı Fatih Sultan Mehmed, Osmanlı'yı Kuran Şehir, Kır Zincerlerini Osmanlı, Osmanlı'nın Kayıp Atlası, Kuğunun Son Şarkısı: St. Petersburg’da Zamanlar ve Mekanlar, Osmanlı: İnsanlığı Son Adası, İstanbul Mavi Kırpar Gözlerini, Osmanlı Tarihinde Maskeler ve Yüzler, Şehir Asla Unutmaz, Geri Gel Ey Osmanlı, Paşaların Hesaplaşması, Kazım Karabekir’in Gözüyle Yakın Tarihimiz, Osmanlı Tarihini Yeniden Yazmak, Gerçek Tarihin Peşinde, Kızıl Pençe isimlerinde yayımlanmış 38 kitabı bulunuyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
demokrat parti körfez ilçe başkanı 12 yıl önce

sayın belediye başkanımız yunus pehlivan bey bir gün kanlınigar tiyatrosu etkinliği bir gün yazar daveti ve kitap satımı etkinliği körfez halkı tiyatroya gelecek yol parası bulamazken kitap alacak parayı bulamazken körfez halkının işe,aşa,hizmete acil ihtiyacı oldugu bu dönemde bu ne lahana ne turşu lütfen kitap satmak tiyatro oynatmak işlerine harcadıgınız ve masraf ettiğiniz bu işlerinizi özel hayatınızda devam ettiriniz bu körfezin ciddi sorunları var onlarla ilgileniniz saygılardemokrat parti ilçe başkanı ufuk eyüp mansuroğlu

Avatar
Metin YURT 12 yıl önce

arkadaşlar bana ilginç gelen geçenlerde belediyenin düzenlediği bir programa katılan demokrat parti ilçe başkanıyla has parti ilçe başkanını haber yapmayan belediye basınına burdan biri yorum yapmıştı. aklıma geldi bende bakayım bu adamların isimleri varmı diye gerçekten bu seferde yazmamışlar. ben anlamıyorum arkadaş yaa bu iki ilçe başkanın yerinde olsam birdaha asla gitmem. adamları bu seferde yazmamışlar. ya bu adamlardan korkuyorlar. yada ortada farklı birşey var. hadi demokrat partiyi yazmayacaklarını anlarım ama bu has parti ilçe başkanını niye yazmıyorlar adamlar hep birlikte akp ye geçmiyorlarmı bu siyaset ne çirkin birşey arkadaş.. aslında bu adamlar değil yazmayan ahlaksızlar utansın. en güzel söz sanırım bu oldu...

banner2817