Mustafa Efe '' Sıkıntı büyük''!

“Kefalatte ‘Eş Rızası’na Acil Düzenleme Şart''!

 

Körfez Ticaret Odası (KTO) Kasım ayı meclis toplantısını Meclis Başkanı Osman Çalık’ın Başkanlığında Oda meclis salonunda gerçekleştirildi.

KTO Meclis Salonu'nda yapılan toplantıyı Osman Çalık yönetirken Vahit Eryılmaz ve Hamit Akbulut yardımcılıklarını yaptı.

KTO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Efe Kasım ayı meclis toplantısında ay içerisinde gerçekleşen faaliyetler hakkında konuşması devamında, faaliyet kodlarının yeniden belirlenmesi (NACE KODU) çalışmalarına değinerek, “Nace Kodları ile ilgili itiraz süresi 6 Aralık tarihine kadar uzatıldı. Tebligatları eline ulaşmaya üyelerimiz TOBB’nin internet sayfasından kontrol edebilirler. Faaliyet kodlarınızı kontrol edin.” dedi.

 

Efe, “Kefalatte ‘Eş Rızası’na Acil Düzenleme Şart”

 

KTO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Efe, kefalette eş rızası şartına değinerek “1 Temmuz’da yürürlüğe giren 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu ile getirilen kefalette eşin rızasına yönelik şartın, vakit geçirilmeden yeniden düzenlenmesi gerekiyor. Eş Rızası şartı, kredi işlemleri başta olmak üzere büyük sıkıntılara sebep oluyor. Bu konuda iş adamlarının işlerini kolaylaştıracak bir çözümün bulunmasını, gerekli düzeltmelerin yapılmasını istiyoruz.” açıklamasında bulundu.

 

KOBİ’lerin bilançosu 40 milyon TL’ye çıktı

 

Son dönemdeki ekonomik gelişmelere de konuşmasında değinen Başkan Mustafa Efe şu önemli gelişmelere değindi; “Ülkemizin notunu BBB’ye yani yatırım yapılabilir ülke seviyesine yükselttiler. Bu not artışı 10 yıllık istikrarın ardından geldi. Bu kararı ülkemiz hak ederek aldı. Ülkemizin notu ‘A’ olmalı. Çünkü bugün bütçe açığının milli gelire oranı bizim ülkemizden fazla olan ülkelerin kredi notu ‘A’ durumunda. Örneğin; Polonya’nın notu şu anda ‘A’. Polonya’nın bütçe açığının milli gelire oranı yüzde 5, Türkiye’nin ise yüzde 1.7. Türkiye daha iyi konumda. Ülkemize haksızlık yapılıyor.” dedi.

 

KOBİ kavramındaki değişikliğe değinen Başkan Efe, ayrıca bir işletmenin KOBİ olarak tanımlanması için yıllık net satış hasılatı veya mali bilançosundan herhangi birinin üst sınırı, daha önce 25 milyon lira olan rakam 40 milyon lira olarak belirlendiğini söyledi.  


 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817