MUSTAFA EFE, VALİ’DEN ÜNİVERSİTE VE ÇÖP FABRİKASI İÇİN YARDIM İSTEDİ
 Odada düzenlenen toplantıya, Vali ve Oda Başkanının yanı sıra, Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Denli,  Meslek Komite temsilcileri ve protokol da katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Mustafa Efe, ilçe ile ilgili istek ve beklentileri olduğunu belirterek, ‘’İlk kez böyle bir toplantı düzenleniyor ve burada, inşaat, petrol, kimyasal ve imalat alanlarında meslek komitelerinin sorunları anlatılacak. Ben de, ilçemizin beklentilerini sıralayarak sayın Vali’mden destek ve yardım isteyeceğim. Bunların başında yapılacak denilen ama süreci uzayan Hacı Osman Mahallesi’nde ki üniversite ile İlimtepe’de Sağlık Meslek Lisesi için yardım istiyoruz. Yine İlimtepe’de planlama içine alına duble yol yapımı, Kuzey Anadolu Otoyolu’nun hatalı olarak gösterilen Körfez çıkışının daha ileri alınması ve bağlantı yolu verilmesi diğer taleplerimiz. Tütünçiftlik Fener Gölü’nün halka kazandırılması ve Akuapark yapılması için destekleri de bir diğer talebimiz. Körfez’de, limanlaşma ile birlikte başlayan Konteynır alanı ve alt yapı hakkında da destek bekliyoruz. Konteynır alanları Barbaros Mahallesi’ne kaymaya başladı. Sayın Vali’mden, Karayolları’na ait alanda bir bölümün tır parkı için verilmesi ve Körfez halkının tek genişleme alanı olan İlimtepe’de yapımı düşünülen çöp fabrikası konusunda yapılmaması için destek vermesini de istiyoruz’’ dedi.

Bu konuşmanın ardından söz alan Vali Güzeloğlu, tamamen farklı konulara değinerek yaptığı konuşmasında, ‘’Kocaeli, 2023 yılında dünyadaki ilk 10 ülke olma hedefimizde çok önemli bir il. Körfez’de bu alanda sanayi bölgesi ve yaşam alanı olarak önemli. En büyük zenginlik birlik ve beraberliktir. Yeni sanayi dönemini yakalamalı ve içinde olmalıyız. Kuralı koyan olmazsanız, kurala uyan olursunuz. Körfez’de, meslek komitelerinin yanında olacak ve çalışmalarında destek vereceğiz’’ dedi. Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817