MÜTEAHHİTLER İFLAS ETTİ

Körfez Tütünçiftlik Barbaros Mahallesi’nde yer alan İgsaş Ortaokulu sıkıntılı bir yapım aşaması yaşadı ve dönem başında bitmesi gerekirken okul tamamlanmadı. Bu nedenle öğrenciler başka okullara misafir olarak gitmeye başladı. İnşaat yavaş giderken bu kez de müteahhit iflas etti ve çalışmayı bıraktı.

İkinci iflas olayı Körfez Tütünçiftlik Çamlıtepe Mahallesi’nde yer alan ve eski adı Kız Meslek Lisesi olan okulda yaşandı. Yeni adıyla Çamlıtepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olan okulun da kaba inşaatı tamamlanma aşamasına geldi ama yine ekonomik krize giren müteahhit iflas edince yarım kaldı. Müteahhidin inşaatı yarım bırakmasıyla ortada kalan malzemelerden çimento ve kireç paketleri de bahçede bırakılınca yağışlarla kullanılmaz hale geldi.

Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, yarım kalan okullardan İgsaş Ortaokulu’nu yeniden ihaleye çıkarttı ve bir müteahhide verdi. Müteahhidin okulu Şubat ayında tamamlayarak teslim edeceği belirtiliyor. iflas kurbanı olan ikinci okulun da ihaleye çıkartılacağı, çalışmaların yapıldığı öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817