MÜTEAHHİTLERDE YENİ BAŞKAN OĞUZHAN KELEŞ

Başarılı bir iş insanı olarak bilinen Keleş, aynı zamanda siyasetle de ilgileniyor

Kocaeli Müteahhitler Birliği’nin 3. olağan kongresi KOTO Burhan Kasım Meclis Salonu’nda gerçekleşti. 2018 yılının mart ayında göreve gelen mevcut başkan Faruk Mamik, yönetimde bulunan tek aday olarak gelen Oğuzhan Keleş’e görevini devretti. Kongrenin divan başkanlığına Mehmet Orhan, katip üyeliklere ise Abdullah Binbay ve Selim Aşar seçildi.

BÜYÜK İLGİ GÖSTERİLDİ

Düzenlenen genel kurula kent protokolü büyük ilgi gösterdi. Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, KOTO Meclis Başkanı Akın Doğan, KOTO Başkanı Necmi Bulut, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, AK Parti İzmit İlçe eski Başkanı ve Büyükşehir Koordinatörü Hasan Ayaz, İzmit Belediyesi Koordinatörü Ozan Aksu, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Güney, DEVA Partisi İzmit İlçe Başkanı Çağrı Çakıcı ve Kent Konseyi Başkanı Genel Sekreteri Gültekin Görüm yer aldı.

KÖRFEZDEN ÇİFÇİ VE AKOVA LİSTEDE

Bu arada Kocaeli Müteahhitler Birliği’nin yeni başkanı Oğuzhan Keleş’in yönetiminde Körfez ilçeden de önemli iki isim yer aldı. Kocaeli genelinde geniş bir kesim tarafından tanınan ve büyük saygı gösterilen, genç ve başarılı kimliği ile iş dünyasında dikkat çeken bir kişi olarak bilinen Nurali Çiftçi de birliğin yönetiminde yer aldı. Çiftçi bilindiği gibi Kocaeli Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği Körfez Şube Başkanlığını da yürütüyor. Ayrıca inşaat sektörünün öncü firmaları arasında gösterilen Paşaoğlu İnşaat firmasının da sahibi olan ve siyasetle de ilgilenen Çiftçi, AK Parti Körfez İlçe yönetim kurulunda bulunuyor. Körfez’den ikinci isim ise altyapı işleri yaptığı bilinen işadamı İsmail Akova.

“ÖNEMLİ PAYIMIZ VAR”

Kongrede konuşan birliğin eski başkanı Faruk Mamik, “3 yıl boyunca bu bayrağı taşıdık. Çok ciddi çalışmalar yaptık. Kentsel dönüşüm için çözüm yollarını ilgili makamlarla istişare ettik. Bakanlık düzeyinde çözülebilecek sorunlarla ilgili Türkiye Müteahhitler Birliği ile ortak çalışmalar yürüttük. Fahiş fiyatlar hakkında başvurularımız oldu ve deprem konusunu gündemde tuttuk. Virüs döneminde çalışmalarımızı azaltmak zorunda kaldık. Başkanlık döneminin en acısı olayı yönetim kurulumuzda olan Köksal Söğüt arkadaşımızı kaybettik” dedi.

“TÜRK MÜTEAHHİTLERİ BÜTÜN DÜNYA TANIYOR”

Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, “Biz iş birliği, güç birliği dedik. Bu sektör şuanda zor bir durumda. Sektörü canlandırmak için kentsel dönüşüm bir fırsat. Bu süreci iş birliği ve güç birliği ile götürmeliyiz. İlimizde bu sektörün gelişmesini istiyoruz. Yerel yöneticilere çok iş düşüyor. Bugün İstanbul ve Ankara ile sağlık turizmi konusunda yarışabiliriz. Ekolojik dengesi bozulmuş köylerde tarlalarımız var. Yeni ve özel mahalleler kuralım. Türk müteahhitleri dünyada kendilerini tanıtmıştır diyorum” ifadelerini kullandı.

“ENGELLERİ KALDIRACAĞIZ”

Birliğin üyelerinden olan Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt ise konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Yeni başkanımız Oğuzhan Bey’in bayrağı daha da yukarılara çıkaracağına inanıyorum. İnsanların can ve mal güvenliğiyle doğrudan olan bu meslek. Gecekondulaşmadan bu yıllara geliyoruz. Kaçak, ruhsatsız yapılar vardı. Artık bunların konuşulmadığı bir dönemdeyiz.

1999 depreminden büyük dersler aldık. Depremden sonra yapı denetim kanunu ile birlikte yapılarımızın daha sağlam olduğunu gördük. Bizim yapı anlamında atmamız gereken en önemli adım kentsel dönüşüm. Bu anlamda Kocaeli’de çok önemli adımlar ve çalışmalar başladı. TOKİ şu an bin 300 konutluk bir kentsel dönüşüm projesi hazırlıyor. Kentleri güzelleştirmek elimizde. Müteahhitler Birliği’nin böylesine bir görevi var. Vatandaşlarımızı riskli binalardan kurtaracağız. Bunun için kentsel dönüşümün önündeki engelleri hep beraber kaldıracağız”.

“SONUÇ ODAKLI ÇALIŞMALAR”

Tek adaylı yapılan kongre ile Kocaeli Müteahhitler Birliği üyelerinin desteğini alarak başkan seçilen Oğuzhan Keleş ise şöyle konuştu: “Pandemi koşullarında sınırlı şartlarla kongremizi gerçekleştirdik. Sektörümüz oluşturduğu katma değer ve yüksek istihdam, kur dalgalanmaları, faiz oranları gibi bu değişimler sektörün maliyet üretim satış ve pazarlama, finansal istihdam sağlanması sektör yatırımlarına hız verecek. Yaşanan sorunlara ortak akılla çözüm bulunması ve etkin iletişim sağlanması için kurumsal yapılara ihtiyaç duyulmakta.

“SONUÇ ODAKLI ÇALIŞACAĞIZ”

Yönetim kurulu ve paydaşlarımız arasında kurduğumuz komisyon ile geçmiş dönem başkanlarımızı ziyaret ederek kendilerinin görüşlerini dinledik. Bu doğrultuda Kocaeli Müteahhitler Birliği olarak kentsel dönüşüm için sonuç odaklı çalışmayı hedefliyoruz. Afet riski çalışmaları yaparak kentsel yapı yaşam kalitesini yükseltmeyi hedefliyoruz. Elimizden gelen gayreti vereceğimizin sözünü veriyorum” dedi.

YÖNETİM KURULU

Oğuzhan Keleş (Başkan)

Abdullah Üstübi

Cengizhan Cin

Cumali Yalçınkaya

Emre Çakar

Fatih Altay

Ferhat Ergün

Hasan Tahsin Karaosmanoğlu

İsmail Akova

Nurali Çiftçi

Ulaş Erenkaya

Yakup Kadri Ekşi

Zafer Çelik

DENETİM KURULU

Abdullah Binbay

Selim Aşar

Ceyhan Çağlayan

YÜKSEK İSTİŞARE KURULU

Tahir Metin Alan

Zekai İren

Faruk Mamik

Recep Öztürk

Muammer Çelik

Mehmet Olhan

Abdurrahman Çuhadar

Mert Pekdemir

Mikail Kayacı

Ahmet Hakan Hocaoğlu

Selman Yıldırım

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817