banner2779
banner2752
banner2750

NAKLİYECİLER HASAR TESPİT UYGULAMASINDAN RAHATSIZ
 Körfez Lojistikçiler Derneği 2. Başkanı ve KTO 9. Komite Nakliyatçılar ve Lojistikçiler Meslek Gurup Başkanı Mustafa Altun, yüksek olan trafik sigortalarının yapılan uygulama ile daha da yükseldiğini ve eşitsizlikler yaşandığını belirterek, ‘’Bir aracımız kaza yaptığında 100 lira hasar verse de indirim oranı sıfırlanıyor, 10 bin lira zarar verse de aynı işlem yapılıyor. Oysa, zarar oranına göre yüzdelik dilimler halinde hasarsızlık primi kesilse bu dengesizlik ortadan kalkar. Kaz sonrasında doğal olarak karşı taraf servise gitmek istiyor, bu durumda çok az hasar olsa da işleme giriyor ve anında aracın bin lira olan sigorta ücreti 4 bin liraya çıkabiliyor. Nakliyatçı esnafı zaten ödemelerle boğuşurken, bir de bu dengesiz uygulama iyice belimizi büküyor. Bu uygulamaya bir düzen getirilmesini ve aracın karşı tarafa verdiği zarar ölçüsünde hasarsızlık priminin kesilmesini istiyoruz’’ dedi.

Tır Parkı Derneğe yakışır

Mustafa Altun, bir ay önce 13 firmanın katılımı ile ihaleye verilen ve daha sonra iptal edilen, Tütünçiftlik Belediye Tır Parkı ile ilgili de yaptığı açıklamada, ‘’Körfez Lojistikçiler Derneği yeni oluşumu ile çok daha güçlü ve büyük araç filosuna sahip olacak. Bu nedenle, bu garajın yeniden ihale edilmesi yerine derneğimize verilmesi uygun olur. Yönetimde yer alan üyeler taşımacılık ve lojistik uygulamalarında uzman arkadaşlardan oluşuyor. Son derece tecrübeli olan kadromuz, hem garajı çok iyi çalıştırır, hem de ilçedeki trafiği halkı rahatsız etmeyecek şekilde organize eder. Derneğimiz, hem belediyeyi, hem de halkı mağdur etmeyecek şekilde, ticareti değil hizmeti ön planda tutarak burayı işletir. Bu nedenle tekrar ihale yerine burasının bize verilmesi uygun olur’’ dedi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751