banner2779
banner2752
banner2750

‘’NE OLUR BENİ KURTARIN’’
 Çağımızın en büyük uyuşturucu sorunlarından biri olan ve uzmanlar tarafından çok sayıda ölüme neden olacağı söylenen Bonzai’nin Körfezli kurbanı genç, kurtulmak için yardım istiyor. Devlet tarafından verilen yardım kesildiği için ilaçlarını alamayan ve verdiği savaşı günden güne kaybeden genç, ‘’Suriyeli olsaydım yardım kesilmezdi. Türk olduğum için 250 lirayı bile bana çok gördüler’’ diyerek isyanını dile getiriyor.

Körfez Esentepe Mahallesi’nde bir adreste ikamet ediyor gözüken, ancak bu adresle ilgisi olmayan 33 yaşındaki Mehmet Külçür’ün hayatını karartan olay 11 yıl önce başladı. Teyzesinin oğlu olan ve cezaevinde yatan F.G., genç adamı uyuşturucu ile tanıştırdı. Mehmet Külçür, otla başladığı uyuşturucu alışkanlığını hap ve en sonunda da bonzai ile sürdürdü. Birkaç kez tedavi olamyı denediyse de başaramadı.. Mehmet Külçür, Körfez Kaymakamlığı’na yaptığı bir müracat sonrasında ilçede ikamet etmesi halinde yardımcı olunacağı söyledi ve Esentepe’de bir vatandaş talihsiz genci yanında kalıyormuş gibi gösterdi. Bunun üzerine AMTM yatırılan ve 250 lira patra verilmeye başlayan Mehmet Külçür, bir sürev tedavi gördü. En sonunda bir yetkili artık tedavi edemeyeceklerini ve yanında kaldığı kişinin geliri yüksek olduğu için yeşil kartının iptal olduğunu söyledi. İlaçlarını alan hayırseverin de maddi durumuı bozulunca tamamen ortada kalan takihsiz genç, ne tedavi olabiliyor, ne de ilaçlarını 3 aydır kaullanabiliyor. İnşaat ustası olan babası yıllar önce evden kovduğu için sokaklarda, acil servislerde yatan ve hayırseverlerin verdiği lokmayla karnını doyuran Külçür, ilaç kullanamadığı için zor durumda.

Yardım istiyor.

Bonzai, kurbanlarından biri olmak istemeyen Mehmet Külçür, ilaçlarını alamadığı için kendisine hakim olamadığını ve zaman zaman saldırganlaştığını söyleyerek, ‘’20 gün önce kendimi asmaya kalkıştım, son anda bir vatandaş yetişip kurtardı. Bir an önce ilaçlarımı almam gerekiyor. Yeşil kartım iptal, hastaneye gitmem için 100 lira para gerekiyor. Biri benim elimden tutsun, bonzai kurbanlarından biri olmak istemiyorum. Bu illetten tamamen kurtulmak ve yaşıtlarım gibi çalışıp hayatımı kurtarmak istiyorum. Suriyeli olsaydım bana yapılan yardım kesilmezdi, Türk olduğum için devlet bana yardımı kesti. Benim evim yok, sokaklarda yatıyorum’’ dedi.

İbret olsun

Bir evin 3 çocuğundan biri olan ve akrabası tarafından madde bağımlısı yapılan Mehmet Külçür, ‘’Benim başıma gelenler gençlere ibret olsun. Bir denemeyle bir şey olmaz demesinler. Bu maddelerden, satanlardan ve kendilerini alıştırmak isteyenlerden uzak dursunlar. Yoksa tüm hayatları mahvolur’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751