NENE HATUNLAR İZMİT’İ GEZDİ
 Bir süre önce İzmit’te yaşayan Erzurumlu kadınlar tarafından kurulan Nene Hatunlar Platformu üyelerine şehir gezdirildi. İzmit Belediyesi tarafından düzenlenen “kentim İzmitim” turları kapsamında Nene Hatunlar Platformu üyeleri özellikle Tarih Koridoru Projesi   içerisindeki yerlere hayran kaldılar. Yaşadıkları şehri bu tür etkinliklerle daha yakından tanıma imkanı bulduklarını söyleyen katılımcılar” İzmit Belediyesi’nin organizasyonu ile önce Huzurevine gittik. Burada Huzurevi Derneği Başkanı Olcay Ilıcalı’dan bilgi aldıktan sonra huzurevi sakinlerini ziyaret ettik Buradan Tarih Koridoruna geçip  Süleyman Paşa Hamamını, İzmit Belediyesi tarafından restore edilen ve Bilim ve Kitap Dostları Derneği tarafından yürütülen kütüphaneyi, Sırrı Paşa Konağını, İzmit Belediye Müzesi’ni, Yeşil Konağı, Kapanca Sokağı gezdik. Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol’dan Kapanca Sokakta bulunan Basın Müzesi hakkında bilgi aldık.  Gezi sayesinde İzmit’in tarihi yerlerini yakından görüp tanıma imkanı bulduk. Bize böyle bir imkanı sağlayan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’a teşekkür ederiz” dediler.

Gezide Nene Hatunlara eşlik eden İzmit Kadın Meclisi Başkanı Asuman Sert,  “ Kurtuluş Savaşı’nda Erzurum’dan gelerek İzmit cephesinde savaşan ve İzmitlilerin Kara Fatma olarak bildiği Fatma Seher de bir Nene Hatun’dur. Nene Hatunlarla birlikte İzmit ve kadınlar için yapacağımız çok şey var” şeklinde konuştu.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817