NESLİ TÜKENEN HAYVANLARI TANIDILAR

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Hayvanları Koruma Günü kapsamında Kocaeli’nin farklı ilçelerinden gelen İlköğretim Okulu öğrencilerini Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi’nde gezdirdi. Hayvanseverlerin de katıldığı etkinlikte çocuklar ilk defa karşılaştıkları hayvanları yakından görme fırsatı buldu.

 

EĞİTİCİ ÇALIŞMALAR İHMAL EDİLMİYOR

Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarına yönelik örnek çalışmalarını sürdürürken eğitici çalışmalarını da ihmal etmiyor. Bu kapsamda 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde kentin birçok ilinden gelen öğrencilere Darıca’daki Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi gezisi düzenlendi. Renkli görüntülerin ortaya çıktığı gezi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Kocaeli Şube Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütüldü.

 

BİLGİLENDİRMELER YAPILDI

Hayvanat Bahçesine gelen öğrencilere ilk olarak konferans salonunda hayvanlar hakkında yapılan çalışmaların bulunduğu sunum yapıldı. Etkinliklerde Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Nermin Tol, Büyükşehir Veteriner Şube Müdürü Fatma Dilber, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Kocaeli Şube Müdürü Nevzat Algan ve hayvanseverler hazır bulundu.

 

ÖDÜLLÜ SORULAR

Öğrenciler yapılan sunumlar ile merak ettiği konularda bilgi sahibi oldu. Sunumun ardından öğrencilere ödüllü sorular soruldu. Sorulara doğru cevap verenlere ise çeşitli ödüller verildi. Bir kedinin ilginç öyküsünün kaleme alındığı Umay Bir Kedi Mi adlı kitap hediye edilen çocuklar oldukça sevindi.

 

NESLİ TÜKENEN HAYVANLARI TANIDILAR

Çocuklar daha sonra Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi’ni gezdi. Burada nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan hayvanlar hakkında bilgilenen öğrenciler ilk kez canlı olarak gördükleri hayvanları tanıma imkânı buldu. Hayvanları yakından gören çocuklar oldukça heyecanlandı. Renkli görüntüler oluşturan çocuklar hayvanlarla dolu güzel bir gün geçirmenin sevincini yaşadı.    
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817