NİĞDELİLER BİR ARAYA GELEREK HASRET GİDERDİ
 Kocaeli Niğdeliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından 13’cüsü düzenlenen ‘Dostluk ve Dayanışma’ gecesi önceki akşam Bahane Plus Restaurant’ta gerçekleştirildi. Programa; CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Kocaeli milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Keremhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı, Körfez Kaymakamı Hasan Hüseyin Can, Körfez Emniyet Müdürü Yusuf Aydın, Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Yüksel Erdoğanöz, program yapımcısı Dursun Özden ve çok sayıda davetli katıldı.

 

EKSİKLER İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Niğdeliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Cumali Bozok, “Dernek görevi yapmak oldukça zor bir iştir. Derneğimiz yapılan çalışmalar neticesinde bu zaman kadar ulaşmıştır. İnsanların gönlünde yer tutmak çok önemlidir. Gökkubbede hoş bir sada bırakmak için çalışmaktayız. Derneğimizin eksiklilerini gidermek, dernek yerimizin alınması için çalışıyoruz. Bunu hep birlikte başaracağız. Her zaman bir arada olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz” dedi.

 

NİĞDE ÇOK ÖZEL BİR YER

Bozok’tan sonra söz alan program yapımcısı Dursun Özden, “99 ülke dolaştım. Afrika’ya yaptığım ziyarette elma üreten Niğdeliler’e rastladım ve bu beni çok gururlandırdı. Niğde çok özel bir yerde bulunmaktadır” dedi. Gecede konuşan bir diğer isim CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise “Niğde’nin tanıtımını yapamıyoruz. Niğde’ye gelen gençler hemen kentten ayrılmak istiyor. 131 köyümüzün hepsinde tarih var. Çok özel kent Niğdemiz. 500 yıllık kestane ağacımız var. Mecliste 235 soru önergesi verdim bunlardan 200 tanesi Niğde hakkında” açıklamasında bulundu.

 

FORMA SATIŞI YAPILDI

Gecede son olarak konuşan MOBESKO Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Baştürk de “Bu çok güzel bir dernek faaliyeti. Hemşerilerimiz birbirine destek olmak durumunda. Şehrimizde kültürümüzü yaşatmalıyız” ifadelerini kullandı. Açılış konuşmalarının ardından Ahmet Yazkan sahne aldı. Yazkan seslendirdiği şarkılarla Niğdeli hemşerileri mest ederken, davetliler hem gönüllerince eğlendi hem de hasret giderdi. Niğde yöresine ait yöresel oyunlar oynayan Niğdeli hemşeriler hünerlerini sergiledi. Ayrıca gecede Niğdesporlu futbolcular tarafından imzalanan formalar da 100 TL’den satışa sunularak derneğe katkı sağlandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817