Niyaz-i Mısri ilahilerle anıldı
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 17 yüzyıl Türk Edebiyatı’nın mutasavvıf şairlerinden olan Niyaz-i Mısrı’yı Leyla Atakan kültür Merkezi Dr. Şefik Postalcıoğlu Salonu’nda düzenlenen programla andı.

 

DUYGUSAL ANLAR

Tarihin miras bıraktığı unutulmaya yüz tutmuş sanatçıları yad ederek yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla düzenlenen program her yaştan vatandaşın yoğun ilgisiyle karşılandı. Programa İzmit Kaymakamı Osman Kaymak da eşlik etti. Döneminin büyük bir tasavvuf edebiyatı ustası, sufi ve şairi olan sanatçı Niyaz-i Mısrı’nin ölümünden yüzyıllar sonra anılması salonda duygusal anlar yaşanmasına sebep oldu.

 

NİYAZ-İ MISRI’NİN TASAVVUF ANLAYIŞI

Programın ilk bölümünde Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Vasfi Kurt, Niyaz-i Mısrı’nin tasavvuf anlayışını anlatan bir konferans verdi. İkinci bölümde ise Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı’nın Türk Tasavvuf Musikisi Korosu, ünlü edebiyatçının eserlerinden bestelenmiş ‘Niyazi İlahiler Konseri’ icra etti.

 

AHMET HAKKI TURABİ ŞEFLİĞİNDE

Şefliğini konservatuarın Türk Din Müziği Bölümü eğitmeni, aynı zamanda Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi’nin yaptığı konser, tasavvuf müziği sevenlerine unutulmaz bir gece yaşattı. Program sonunda Kurt ve Turabi’ye çiçek takdim edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817