Nüfus Yüzde 17 Arttı, Suç Oranı Yüzde 11.9 Azaldı


Kocaeli İl Emniyet Müdürü Veysal Tipoğlu, Başiskele D-130 Karayolu Caddesi üzerinde inşa edilen ve tam kapasite ile kullanıma başlanan yeni emniyet müdürlüğü hizmet binasının tanıtımı için basın mensupları ile bir araya geldi. Kahvaltılı olarak düzenlenen bina tanıtım programı öncesinde bir de açıklama yapan İl Emniyet Müdürü Tipioğlu, kent genelindeki asayiş durumu hakkında detaylı bilgilendirmede bulundu.


UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE

Tipioğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Kocaeli uyuşturucu ticaretinin güzergahı noktasında. Burada biz bunları tespit edip önünü kesmek için mücadele ediyoruz. Ayrıca uyuşturucu ile mücadele kapsamında sokak satıcılarına karşı da ciddi bir çalışma yapıyoruz. Bu sorun sadece polisle çözülecek bir konu değil. En başta ailelerin, çocuklarının böyle bir şeye bulaşmaması için mücadele etmesi gerekiyor.


“BİR CAN KAYBI BİLE FAZLA”
Trafikte bir can kaybı bile bizim için çok fazla. Trafikte yakalanma riskinin algılanması için çok ciddi uygulamalar yapıyoruz. Bizim uygulamalarımızdaki prensibimiz can kaybı olmaması içindir. Sorumluluğumuz dahilindeki tüm asayiş olaylarında etkin bir şekilde mücadele ediyoruz. Ben bu noktada tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Paydaş kurumlarımız da var. Hepsiyle eşgüdüm içerisinde, uyum içinde çalışıyoruz ve bunun meyvelerini alıyoruz.


“SUÇ ORANI ÇOK DÜŞTÜ”

Kocaeli'nin nüfusu son altı yıl içinde yüzde 17 arttı, ancak buna rağmen suç oranı 2016’ya oranla yaklaşık yüzde 67, 2017’ye oranla yaklaşık yüzde 71 düşüş sağlanmıştır. Bu teşkilat mensubu kardeşlerimizin öz verili çalışmaları sağlandı. Polislik bir kariyer ya da hayatınızı idare ettireceğiniz bir meslek değildir. Bu meslek, yaşam alanınızla iş alanınızın birbirine girdiği bir meslek alanıdır. Akşam işten çıkıp, ‘Benim işim bitti’ diyemiyorsunuz. Polislik mesleği, başkalarının çocukları yetim kalmasın diye kendi çocuklarını yetim bırakanların mesleğidir.


“POLİSLİK ONURLU BİR MESLEKTİR”

Zor, fakat şerefli ve onurlu bir meslek bizimkisi. Bu ülke dün olduğu gibi bugün de her türlü provokasyonun yapıldığı bir ülke. Milli birlik ve beraberliğimiz açısından bu teşkilat çok önemlidir. Bize her türlü desteği veren Kocaelili vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Görevde olan arkadaşlarımıza, “Başka bir şehirde senin eşine, annene nasıl muamele edilmesini istiyorsan, insanlara öyle muamele et” diyoruz. Bu çerçevede insanlara yaklaşıyoruz.


“BU BİNA KOCAELİ’YE ÇOK YAKIŞTI”

Yeni binamız yaklaşık 39 bin metrekare kapalı alana sahip. Özel kart birimimiz, mevzuat gereği çocuk şubemiz, kamu kaynaklarını doğru kullanma açısından otobanın kenarında olan bölge trafik şubemiz ve göçmen kaçakçılığı şubemiz dışarıda kaldı. Özellikle çok sayıda göçmen yakaladığımız zaman onları mevcut yerde misafir etmek daha uygundur. Çevik kuvvet şubemiz Kaşkaldere’de kaldı. Onun dışındaki bütün birimlerimiz yeni binamızda hizmet yürütüyor. Hizmetimizin verimliliğini artıracak her türlü detay bu binada düşünülmüş. Yeni emniyet binamız Kocaeli’ye çok yakıştı.


“427 PERSONEL ATAMASI YAPILDI”
Bugüne kadar biz hiçbir zaman polis eksikliği yaşamadık. Evet, nicelik de önemli ama nitelik çok daha önemli. Yeri geldi arkadaşlarımız fazla mesai yaptı, arkadaşlarının açığını kapattı. Bizim polis eksiğimiz yok. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’nün personel yapısı İçişleri Bakanlığımızın da talimatıyla güçlendirildi. En son polis okullarından mezun olan 427 kardeşimizin ataması yapıldı. Bir kısmının oryantasyon eğitimi başladı, bir kısmının da dağıtımını yapıyoruz.

“DEVLET ASLA UNUTMAZ”
Bizim elimizde suç ölçer metre yok. Tipine ya da giyimine bakıp insanları kontrol etmiyoruz. Biz GBT uygulamasını yaparken, sokakta gezerken suç işleme potansiyeli olan insanların tespiti için çalışıyoruz. 2016’da bir günde Kocaeli’de 5 buçuk civarında hırsızlık olurken, 2021’de bu oran 1.1’e düştü. Biz vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamaya çalışıyoruz. En çok GBT sorgusu, üst araması yapan kentlerin başında Kocaeli geliyor. Vatandaşlarımız bu uygulamalara katlanmalı. Bu uygulamalar yapılmazsa suç artar, kamu vidanı rahatsız olur. Faili meçhul dosyaları tek tek açılıyor. Devlet unutmaz, unutursa devlet olmaz. Bir kere bunun altını kalın bir şekilde çizmeliyiz. Suç ne zaman işlenirse işlensin, suçu işleyenin mutlaka yakalanması ve yargı önüne çıkarılması gereklidir. Göreve geldiğimizden bu yana ekibimizle beraber 15’e yakın faili meçhul cinayet aydınlatıldı. Ben emek veren tüm arkadaşlarımızı gözlerinden öpüyorum”.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817